Ostali sportovi

Crnogorac u Njujorku napada aktuelnog šampiona

Crnogorski borac Mladen Jokmanović nastupiće sjutra na prestižnom BJJ (brazilski džiu džicu) prvenstvu Grappling Industries Manhattan – New York.

Mladen će nastupiti u svojoj težinskoj kategoriji u GI i NO-GI disciplinama, dok će se u apsolutnoj kategoriji boriti sa, po mnogima, najboljim borcem na svijetu, aktuelnim EBI submission only šampionom, Gordonom Rajanom.

,,Uvjek sam prihvatao izazove i nastupao u najvećoj konkurenciji, naravno da nisam favorit ali će mi biti izazov i motivacija da se oprobam sa, po mnogima, trenutno najboljim No Gi BJJ borcem na svijetu, EBI šampionom, Gordonom Rajanom. Očekuje me mnogo naporan dan u subotu s obzirom da nastupam u tri divizije. Takođe smatram da je ovo, kao i sve što radimo moj brat, Marko, i ja i naši učenici veliki iskorak za jednu malu ali ozbiljnu vježbačku zajednicu brazilskog džiu džicua kakva je Crna Gora. Imam veliku motivaciju da se predstavim u pravom svijetlu. U SAD-u je trenutno i najveći nivo ovog sporta u svijetu. Planiram da nastupim na što više takmičenja tokom mog boravka u SAD“, izjavio je Mladen Jokmanović.

Za vrijeme svog boravka u SAD-u Mladena očekuju brojni nastupi na Grappling Industries Manhattan, IBJJF Pan-američkom šampionatu, IBJJF Washington Open-u i NAGA New York. Mladen Jokmanović se trenutno se nalazi na sportskom usavršavanju u SAD na poziv mentora, poznatog međunarodnog trenera i takmičara Andre “Tim” Monteira, da učestvuje na dvomjesečnom trening kampu i pripremama u A-Force International akademiji u Njujorku.

,,Usavršavanje kao takmičara i trenera u Njujorku mi puno znači jer se svakodnevno vježbam i razmjenjujem znanja sa odličnim trenerima i takmičarima. Pored akademije A-Force posjećujem i akademiju legendarnog Renza Grejsija. Imam priliku da treniram i posmatram rad na treninzima mnogih velikih stručnjaka i potrudiću se da steknem i u Crnu Goru donesem što više iskustva i znanja, kao i da učenicima našeg kluba u Podgorici prenesem najsavremenije tehnike, trendove i načine vježbanja veoma kompleksnog sporta kao sto je brazilski džiu-džicu“, rekao je Mladen Jokmanović.

Interesantno je to da je njegov brat Marko, početkom godine donio dvije medalje iz SAD sa veoma prestižnog šampionata, dok je njihov učenik Nikola Perović u julu takođe bio uspješan na IBJJF New York Open-u.  Klub brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force predstavlja jedan od najtrofejnijih klubova ovog sporta u regionuu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tbuk
Gost
Tbuk

Ja sam mislio da je na slici onaj momak sto je u MMA…

PG081
Gost
PG081

Lave uz tebe smo

Sreten Zujkic
Gost
Sreten Zujkic

Ima li dje prenos?

Sasha
Gost
Sasha

Verovatno ce nam pustiti snimak tamo za 2-3 nedelje da vidimo kako je bilo. Ko sisa pojedince bitno je da se samo prenose utakmice Buducnosti i reprezentacije. Pojedinci ne predstavljaju svoju drzavu izgleda samo propala Buducnost…

Send this to a friend