Ostali sportovi Selekcija Kosova sprema se za omladinsko prvenstvo Evrope

Crnogorski profesori odradili antropometrijsko mjerenje reprezentacije Kosova

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim mjerenjima van granica Crne Gore i realizovali mjerenje fudbalske reprezentacije Kosova u Prištini. Ova fudbalska reprezentacija, uzrasta do 19 godina, priprema se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Velsu.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem i dr Fitim Arifi i mr Sami Sermaxhaj sa Koledža Universi, u Prištini.

Selektor reprezentacije Kosova Ramiz Krasnići, njegovi pomoćnici Nazmi Rama, Đeljaj Karabegu i fiziotarapeut Isuf Maraj prisustvovali su mjerenjima i imali uvid u kompletnu morfološku strukturu mladih fudbalera.

Profesor Bjelica se zahvalio na sjajnim uslovima koje su imali tokom mjerenja mladih fudbalera Kosova i naglasio primarni značaj morfološke dijagnostike za mlade sportiste jer usljed nestručnog rada može doći do negativnih i štetnih posljedica po lokomotorni aparat.

Takođe, selektoru Krasnićiju predstavljeni su rezultati dobijeni tokom današnjeg mjerenja njegovih izabranika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivo
Gost
Ivo

Izmisljaju poslove

Dzoni
Gost
Dzoni

Pratim rad profesora iz Niksica sa UCG jer sam u sportu od malih nogu. I vidim da uspijevaju u svojim namjerama. To nikom nije poslo za rukom da testira toliki broj inostranih klubova i inostranihreprezentavija. Obicno rukovodstva tih kolektiva podatke drze u tajnosti. To je ogroman posao i napor. Treba im jos veca podrska u ovom naumu.

Beni
Gost
Beni

Kosovo napreduje u fudbalu. Vidim da ovi profesori posebno se bave sportistima iz okruzenja. To je pozitivno sto uporedjuju sportske karakteristike i razlike. Poznajem licno Bjelicu, Popovica, Idrizovica, Gardasevica i Bojanica. Po mom misljenju su svi OK.

Milo
Gost
Milo

Svaka cast profesorima sa Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje iz Niksica. Vidi se da imaju viziju i da znaju sta su sportske nauke. Negdje sam na televiziji slusala i vidjela da imaju najbolju naucnu bazu u citavom regionu. Moja kcerka je sportista. Puna podrska.

alo
Gost
alo

Bravo Dzoni-Beni-Milo. Otkrila si nam i pol pod pseudonimom Milo

Ovjektivni
Gost
Ovjektivni

A imali iko da predje Dobrakovo da ga ovi Bjelicini strucnjaci ne izmjerise.
Sad ce objaviti naucni rad: RELACIJE MORFOLOSKIH KARAKTERISRIKA I MOTORICKIH SPOSOBNOSTI IZMEDJU NIKSICKIH DOMACINA I FUDBALERA KOSOVA , koji ce biti od nepeocjenjive naucne vaznosti za dalju selekciju beraca sumsih plodova.

ReljaK
Gost
ReljaK

Objektivni-jako ste objektivni i posebno dobronamjerni. A tek o vašoj stručnosti ne treba trošiti vrijeme. Vidi se i da imate dosta obaveza. I da se bavite tudjim poslom vjerovatno od neke muke. Neka, neka proćiće vas to godinama kad odete u penziju. Do tada vam savjetujem da se bavite svojim poslom.

Send this to a friend