Ostali sportovi

Crnogorski sport raste sa djecom

Ministar Nikola Janović je u Beranama prisustvovao održavanju završnog turnira Kupa u odbojci za djevojčice uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava po drugi put.

Janović je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle.

,,Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci.“ istakao je Janović.

Ministar je u Beranama poručio i da ga raduje da se ove godine finale Kupa u odbojci održava u Beranama, čime se pokazuje da se i u ovom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti.

,,Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

Na finalu Kupa ministar Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu:  Jonuzu Mujeviću- direktoru Monteputa, Danilu Orlandiću-direktoru Aerodroma Crne Gore i Svetlani Roganović – direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit; kao i predsjedniku Odbojkaškog saveza – Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog
saveza – Petru Kapisodi i predstavniku Fudbalskog saveza – Amilu Gerini koji su pomogli realizaciju takmičenja.

Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza – Budimir Vukićević. Ovom prilikom su takođe uručene i lopte školama učesnicama završnog turnira.

Najbolja odbojku ove sezone igrali su učenici škole Mrkojevići iz Bara. Drugo mjesto pripalo je OŠ Vuk Karadžić iz Berana, a treće OŠ Maksim Gorki iz Podgorice.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
DUKLJA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Ministar sporta i mladih se uporno i u kontinuitetu ,a radi sopstvene promocije miješa u nadležnosti Crnogorskog školskog sportskog saveza.nepoštujući pri tom Zakon o sportu.

Send this to a friend