Ostali sportovi

Crnogorskim biserima četiri medalje uz sedam rekorda

U Beogradu je juče održan treći dvoranski atletski miting budućih šampiona, na kojem su učestvovali i takmičari iz Crne Gore. Posebno su se istakli mladi takmičari Atletskog kluba Sanja, koji su uz dvije medalje uspjeli da obore čak pet crnogorskih rekorda! Tom uspjehu treba dodati i zapažen nastup sestara Bošković iz AK Tara, koje su osvojile po medalju, a obje su postavile i nove rekorde.

AK Sanja nastupio je u Beogradu sa 20 takmičara, pokazao se kao veoma ozbiljan i organizovan kolektiv, a zapažen nastup krunisale su Andrea Glavanović(2009) koja je osvojila bronzu u dvoboju (50 m i skok u dalj), a treće mjesto osvojila je i AnabelaMujovi (2006) u trci na 200 metara. Treba naglasiti daje Ivana Milošević u disciplini 60 metara prepone postavila novi crnogorski rekord za starije pionirke, dok je Dušan Laketić postavio dva državna rekorda i to na 60 metara i u skoku udalj za cicibane. AnaKljakić zablistala je u trci na 600 metara i postavila je u toj disciplini za starije pionirke novi rekord, baš kao i sjajna Anabela Mujovi u skoku udalj za mlađe pionirke.

AK Tara predstavljale su Irena i Ana Bošković. Irena Bošković osvojilaje prvo mjesto u visu sa 160 cm uz novi crnogorski rekord za pionirke u dvorani, dok je Ana Bošković osvojila treće mjesto na 60 m sa rezultatom 8.31, uz novi crnogorski rekord za mlađe juniorke.

Tags
Send this to a friend