Ostali sportovi Poslije 15 godina

Ćulafić se oprostio od reprezentacije

foto: CEV

Nakon deceniju i po, jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša je odlučio da je bilo dosta – kako Pobjeda nezvanično saznaje, Miloš Ćulafić je završio reprezentativnu karijeru, i o tome je obavijestio čelne ljude iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, te novog selektora Joška Milenkoskog. Odluku je donio kako bi otvorio prostor za mlađe igrače u reprezentaciji i posvetio više vremena porodici, ali i klupskoj karijeri.

Osim Ćulafića, Milenkoski u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo neće moći da računa i na kapitena Vojina Ćaćića, koji je u dresu njemačkog Fridrihshafena doživio tešku povredu Ahilove tetive.

Ćulafić (35) je igrao za reprezentaciju od prvog dana od obnavljanja državne nezavisnosti, i bila je prava rijetkost da Ćulafić preskoči akciju reprezentacije, čak i kad nije bio potpuno fit. Prije šest godina, zbog problema sa ramenom, nije igrao za našu selekciju u drugom učešću u trećoj diviziji Svjetske lige, a u maju prošle godine ga nije bilo ni u kvalifikacijama za prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, zbog manjih problema sa leđima, koljenom, ramenom…

Sa reprezentacijom je dva puta igrao na Evropskom prvenstvu, a sa “crvenima” je 2014. godine osvojio Evropsku ligu, i bio MVP takmičenja.

Ćulafić je prošlu sezonu proveo u Saudijskoj Arabiji, u dresu Al Faisalija, sa kojim je bio treći u prvenstvu, i drugi i treći u dva tamošnja Kupa.

Nekadašnji korektor Budućnosti i Budvanske rivijere imao je bogatu internacionalnu karijeru, jer je prije Saudijske Arabije igrao u Francuskoj, Argentini, Južnoj Koreji (u dva navrata), Rusiji, Kataru, Ukrajini, Turskoj, Iranu, Italiji, Švajcarskoj, Grčkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima..

Send this to a friend