Ostali sportovi

Da i u Tokiju idućeg ljeta ostavimo trag

Napornih ali kada se pogleda odrađen posao izuzetno lijepih pola godine je iza Crnogorskog olimpijskog komiteta. Igre malih zemalja, u čiju organizaciju je uloženo mnogo energije, truda, rada i finansija, pa Evropske igre, uz mnogo drugih aktivnosti…

“Bili smo zaista okupirani okupirani IMZE, dobili smo puno čestitki, komplimente. Imamo razna obećanja od raznovrsne pomoći do obećanja organizacije novih takmčenja. Nama predstoji sad dublja analiza i izvještaji. Očekuje nas EOF u Bakuu, krajem avgusta ljetnji program Igara na pijesku i godišnja skupština Mediteranskih igara. Ali, na sve ono što smo pregrmljeli u pola godine možemo biti ponosni” objašnjava Dušan Simonović i potencira velike uspjehe našeg sporta u tekućoj godini.

“Šest naših reprezentacija učestvuje na evropskim ili svjetskim prvenstvima, što je zaista fantastično. I zaista treba ponovo reći da Crna Gora jeste mala, ali je zemlja ogromnog sportskog potencijala. Ogromnog.
Ako se svemu tome doda kvalitetna organizacija IMZE i nastup naših sportista, sjajan rezultat Hodžića sada i ostalih učesnika, zaista smo zadovoljni pređenim putem. I u dobrim očekivanjima čekamo olimpijsku 2020. godinu”.

Iako je priča o broju sportista koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju više vezana za nacionalne saveze, Simonović se nada da će i u zemlji izlazećeg sunca Crna Gora imati respektabilnu ekspediciju.

“Očekujem predstavnike u dva naša najtrofejnija kolektivna sporta (ženski rukomet i muški vaterplo), vjerujem da ćemo bez obzira što je došlo do smjene generacije ostaviti u Japanu dobar trag. Za afirmaciju te ideje i očekivanja uložićemo sve što možemo. Možda nas iznenadi još neko iz elcipnih sportova, da se neko me otvori sreći, ništa nije nemoguće… Takođe, pred karatistima je jedinstvena šansa, džudo je tu, atletika, nadiru talentovani bokseri, možda bude i specijalnih pozivnica za talentovane, koji se prvi put pojavljuju, imaju želju da napreduju, koji bi htjeli na neki način da vide atmosferu OI i spremno dočekaju šansu”, zaključuje prvi čovjek crnogorske olimpijske porodice.

Send this to a friend