Ostali sportovi

Dekan ugostio evropsku šampionku

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović danas je javno čestitao studentkinji Jovani Peković na osvojenoj tituli evropske prvakinje u džudou do 23 godine, najvećem uspjehu koji bilježi istorija crnogorskog džudoa u ovoj kategoriji.

„Nadam se da će tvoj primjer biti motivacija svim tvojim kolegama da u stremljenju ka zacrtanom cilju, potvrde svoj kvalitet kroz posvećenost i ljubav prema sportu i doprinesu ne samo sebi i svom životu, već i društvenoj zajednici u kojoj žive, rade i stvaraju uspjehe“, kazao je dekan Popović, čestitajući studentkinji Peković na uspjehu.

Čestitke je danas, u ime studenata Fakulteta, prenio i predstavnik studenata mr Pavle Malović i poželio koleginici da nastavi dalje, putem uspjeha, da donosi radost Crnoj Gori.

Peković studira na studijskom programu Sportski trener. Na evropskom prvenstvu u džudou, održanom u Rusiji, osvojila je zlatnu medalju. U finalnom meču kategorije, pobijedila je Njemicu Terezu Cenker.

„Na svako takmičenje idem jako motivisana i želim da se vratim, ako je moguće, sa zlatnom medaljom, ako nije, sa nekom drugom medaljom. Za ovo takmičenje sam bila jako motivisana, jer to je posljednje takmičenje u ovoj sezoni i željela sam da zablistam, da uljepšam ovu sezonu i to sam i uradila“, kazala je Jovana.

Tek kada se vratila u Crnu Goru, shvatila je, po ukazivanju pohvala i čestitki, koliko njen uspjeh znači i drugima, te da joj tuđa radost, u konkretnom slučaju ponos Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pričinjava još veće zadovoljstvo zbog postignutih rezultata.

Peković se džudoom bavi 14 godina, a trenira u nikšićkom džudo klubu „Akademik“.

Send this to a friend