Ostali sportovi Bokserski spektakl u nedjelju u Podgorici

Dinamit spreman za Malog Tajsona

Nedjelja 10. novembar je dan za boks poslije osam godina Dejan Zlatičanin boriće se u svom gradu, u Sportskom centru ,,Morača, a rival će mu biti ruski borac Vishan Murzabekov.

Od 26. novembra 2011, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Godfrija Nzimandea, popularni Dinamit borio se još 11 puta. Jedna od tih borbi bila je istorijska za njega, crnogorski boks i uopšte sport -12. juna 2016. nokautirao je Frenklina Mamanija i osvojio titulu šampiona svijeta lake kategorije u najprestižnijoj, WBC federaciji.

Pojas, koji je od boksera sa prostora bivše Jugoslavije osvajao samo čuveni Mate Parlov, izgubio je u prvoj odbrani, takođe nokautom, od Majkija Garsije u Las Vegasu 29. januara 2017. U takozvanoj povratničkoj borbi, 15. decembra iste godine, na pod je poslao Evinsona Ereru, ali ga je pola godine kasnije šokantno nokautirao Roberto Ramires i vratio nekoliko koraka unazad, spriječivši prvi pokušaj povratka na vrh.

Sada, sa 35 godina i dva teška poraza, uz 23 pobjede (16 nokautom), Dinamit je spreman za novi, posljednji napad na drugi šampionski pojas.

Na tom putu u nedjelju ga čeka Vishan Murzabekov, dvadesetdevetogodišnjak iz grada po imenu Kurćaloj, bokser sa učinkom od 19 pobjeda (13 nokautom) i četiri poraza u profi ringu.

Tri centimetra je viši od Zlatičanina i zbog stila boksovanja ima nadimak Mali Tajson. Prvi put će raditi meč van teritorije nekadašnjeg SSSR, a tek drugi izvan Rusije u januaru 2018. boksovao je u Uzbekistanu.

“Trening kamp u Sloveniji je završen. Kilaža je spuštena bez problema, forma je na visokom nivou”, objavio je Zlatičanin na društvenim mrežama.

Bokserska revija u SC “Morača počeće u 19 časova, a planirane su četiri uvodne borbe: Andrej Pešić (Crna Gora) Patrik Linkert (Njemačka), Momčilo Zlatičanin (Crna Gora) Vladislav Freze (Rusija), Dilan Prašović (Crna Gora) Rad Rašid (Njemačka) i Nikola Sjekloća (Crna Gora) Kevin Tomas Kožan (Francuska).

Ulaznice se prodaju po cijeni od pet eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket
Gost
Sefket

Lave vrati se gdje ti je mjesto

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Dinamitaaa, da ne bude nos paprikaaa? :)))

Raka
Gost
Raka

BRATE RASTURI GA I NE OSVRCI SE NA NEGATIVNE KOMENTARE Napred I hladne glave,srecno !

Golden glove
Gost
Golden glove

Covjek je bio WBC sampion svijeta. Mislim da je time stavio tacku, samim tim je ispisao istoriju. Komentarisu ga negativno uglavnom ljudi koji se biju po ulicama po principu troje, cetvoro na jednoga, pa misle da su jaki, eventualno ovi sto sikcu na dzak po cijeli dan pa misle da protivnik isto tako stoji mirno. Dejane svaka tebi cast za… Više »

čajka
Gost
čajka

spreman za jos jednu uspavanku…

Send this to a friend