Ostali sportovi Brazilska džiu džica

Dominacija Podgoričana u Sarajevu

Podgorički klub Mata Leao je, nakon uspješnog povratka tatamiju u Beogradu, u Sarajevu, na turniru u brazilskoj džiu džici,osvojio treće mejsto u ukupnom plasmanu klubova i postavio Crnu Goru na treće mjesto ukupnog plasmana po državama, osvojivši 15 odličja od čega čak sedam zlatnih, odnosno po četiri srebrnih i bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su: Oleg Ilin, Nikola Mitrović, Boris Ilin, Miloš Popović,Vuk Džudović, Petar Ilin i Nikola Perović dok su u finalu zaustavljeni srebrni: Lazar Pajović, Jelena Jovanović, Teodor Komatina, Elena Jovanović.

Bronzani su bili Nikola Radosavljević, Vuk Trajkovski, Nikola Perović i Ljubo Vojinović.

Ulogu kontrolora suđenja i centralnog sudije imao je Mladen Jokmanović, a Podgoričani su imali još dvojicu od ukupno pet sudija, Srđana Boškovića i Darka Brkanovića.

“Ove godine klub brazilske džiu džie slavi 15 godina postojanja tako da svako takmičenje imao posebnu važnost za nas. Mata Leao je godinama izborio poštovanje i prestiž na međunarodnoj sceni i potrudićemo se da ostanemo na nivou pa i da podignemo ljestvicu. Svi takmičari pokazali su kvalitetan i moderan rad i sportsko ponašanje, a povrede su nas potpuno zaobišle. Čestitke organizatoru na meastralnoj organizaciji u hotelu sa pet zvjezdica i hvala na povjerenju da naše sudije čine većinu postave arbitara”, poručili su treneri kluba braća Jokmanović.

Tags
Send this to a friend