Ostali sportovi

Drašković, Đukić i Kalezić poveli trku

Partijama četvrtog kola nastavljeno je 73. Prvenstvo Crne Gore u šahu. Najduže su za tablom ostali vodeći i jedini maksimalni nakon tri kola, Luka Drašković i Nikola Đukić.

Dugo je Drašković pokušavao da iskoristi pješaka više, ali velemajstor Đukić je uspio da održi jednakost, pa je nakon 6 ipo sati igre sklopljen remi.

Remi vodećih iskoristio je aktuelni šampion, Blažo Kalezić.

Branilac titule, uspio je nakon velike borbe da iskoristi nepreciznosti mladog Peka Đurovića i pobjedom se izjednači sa Draškovićem i Đukićem na čelu tabele.

Fide majstori, Miloš Pečurica i Aleksandar Tomić su remizirali, a remijem zadovoljniji može biti Tomić koji je iskoristio nepreciznost Pečurice i uplovio u luku spasa.

Po ko zna koji put u duelu, Dragiše Blagojevića i Predraga Nikača je igrana holandska odabrana, a Nikač je uspio da izjednači poziciju pa je na kraju u završnici raznobojnih lovaca, remi bio neminovan ishod.

Bogdan Podlesnik je u lijepom maniru savladao Mirsada Đokovića, pa trenutno ima 3 poena i primakao se vrhu tabele.

Na vrhu tabele su Drašković, Đukić i Kalezić, sa po 3,5 poena, pola poena manje imaju: Nikač, Pečurica, Tomić i Podlesnik, a slijedi grupa igrača sa 2,5 poena.

Sjutra je na programu peto kolo, a izdvajamo duele: Đukić – Kalezić, Tomić – Drašković, Nikač – Pečurica, Podlesnik – Potpara, Vujović – Blagojević, Đurović – Kisić, Šćekić – Popadić, Vujačić – Šuković…

Partije počinju u 16:30h, a mogu se pratiti putem sajta Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

Send this to a friend