Ostali sportovi Prvenstvo Crne Gore

Đukić brani titulu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, Šahovski savez Cme Gore u saradnji sa ŠK Budućnost organizuje 72. pojedinačno seniorsko prvenstvo države u muškoj kategoriji.

Turnir će se održati u galeriji diplomatske kule The Capital Plaža u Podgorici. Pravo nastupa imaju najbolji sa prošlogodišnjeg šampionata Nikola Đukić koji će braniti titulu prvaka te Božidar Kisić, Luka Drašković, Blažo Kalezić, Aleksandar Tomić i Milan Draško, zatim svi igrači sa međunarodnim titulama (GM, IM i FM), reprezentativci i reprezentativke sa ekipnog prvenstva Evrope i 43. Olimpijade iz 2018. godine.

Takođe, mogu nastupiti i igrači čiji je rejting 2200 ELO i veći, kao i pobjednici pionirskog, omladinskog i prvenstva za mlade Vuk Miletić, Peko Đurović, Đorđe Anđelić, Savo Vujović i Dario Alivodić. Učešće mogu uzeti i matadori koji su pravo stekli na polufinalnim takmičenjima u Beranama i Glavnom gradu Huso Dedejić, Stjepan Krstonijević, Dragan Spaiević, Nenad KariŠik, Ilija Ivanović, Miroslav Mališić, Bojan Kalezić, Danilo Pobor, Milojko Kandić i Ismet Skenderović. ŠSCG ima diskreciono pravo da odredi još četiri učesnika.

Prema propozicijama takmičenja odigraće se 9 kola po švajcarskom sistemu sa tempom igre od 90 minuta po igraču i bonifikacijom od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nagradni fond iznosi 3.500 eura. a prvopiasiranom će pripasti 1.000.

Specijalna priznanja namijenjena su najbolje plasiranoj dami i mladom igraču te najboljim učesnicima sa rejtingom do 2200 ELO i manjim kao i 2200 ELO i većim. Na turniru će se primjenjivati važeće mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore uz poštovanje prijedloga mjera Evropske šahovske unije za organizaciju šahovskih aktivnosti u vrijeme epidenije korona virusa.

Svečano otvaranje obaviće se 11. septembra u 16 časova, a prvo kolo startuje pola sata kasnije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
D B:per banke
Gost
D B:per banke

Popričaj sa njim.

Dundalk
Gost
Dundalk

Tužne li su vam nagrade… nema nego se borite za čast i rejting kad drzave, a ni sponzora nemate… srecno!

Send this to a friend