Ostali sportovi UCG

Fakultet za sport izdao novi broj časopisa za sportsku nauku i medicinu

Novi broj crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), jedinog časopisa u Crnoj Gori koji je indeksiran u dvije svjetske baze podataka, Web of Science i Scopus, već je spreman i izlazi iz štampe u septembru.

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović navode da će, prema dosadašnjoj statistici i citiranosti na svjetskom nivou, časopis imati svoj najveći domet u 2020. godini (ukupan broj citata: 109; h-faktor: 6; prosječni navodi po stavci: 1,47).

„Želimo da se zahvalimo našim urednicima, recenzentima i autorima, kao i čitaocima, na značajnim naporima u postizanju ovog uspjeha“, stoji u uvodnoj riječ glavnih urednika ovog broja časopisa.

Septembarsko izdanje donosi 10 naučnih radova koja potpisuju poznata imena 32 naučnika iz svih krajeva svijeta. Riječ je o naučnicima iz SAD-a, Turske, Španije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Irana, Estonije, Litvanije, Mađarske, Crne Gore, Portugala i Singapura.

Autori pišu o aktuelnim temama u oblasti sportske nauke i medicine, uključujući sve aspekte zdravlja i sporta. Daju osvrt i na fiziologiju vježbanja i biofizičko istraživanje sportskih performansi, sportsku biomehaniku, prehranu, rehabilitaciju, fizioterapiju, sportsku psihologiju, sportsku pedagogiju, sportsku istoriju, filozofiju, sociologiju, upravljanje u sportu. Sa naučnog aspekta, teme koje se obrađuju u ovom časopisu su podrška trenerima u praktičnom radu.

Naredne godine MJSSM časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science, a dosadašnje indikacije ukazuju da će časopis biti uključen u baze CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index), čime će imati veći nivo uticaja.

Elektronsko izdanje časopisa dostupno je na linku:http://www.mjssm.me/

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SAMPION
Gost
SAMPION

Za pohvalu. Svaka cast autorima.

Send this to a friend