Ostali sportovi Prvak Evrope na prijemu kod ministra

Ministar Janović primio kik boksera Mugošu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović, primio je danas Miloša Mugošu, osvajača zlatne medalje na juniorskom kik boks prvenstvu Evrope u kategoriji preko 81 kilogram, disciplina K1, održanom u mađarskom Đeru.

Tom prilikom Janović je čestitao Mugoši na zlatnoj medalji, prvoj osvojenoj u ovom sportu, na Evropskim i juniorskim takmičenjima i podsjetio da je Crna Gora jedina zemlja u regionu koja u neolimpijskim sportovima, kroz dodjeljivanje stipendija i premija, adekvatno nagrađuje ostvarene rezultate na evropskim i svjetskim prvenstvima.

“Jako me raduje što se u kontinuitetu postižu dobri rezultati u mlađim kategorijama u velikom broju sportova što dovodi do povećanja broja perspektivnih sportista a samim tim, na naše zadovoljstvo, i stipendista Ministarstva sporta i mladih, kojih je, u ovom trenutku, blizu 40“, istakao je Janović.

Mugoša se zahvalio ministru na prijemu i dodjeljenoj stipendiji, uz napomenu da će ista biti značajan motiv za ostvarivanje dobrih rezultata i u budućnosti.

Sastanku je prisustvovao i trener kik boks reprezentacije, Predrag Lekić koji je iskazao zadovoljstvo kontinuiranom podrškom koju Ministarstvo pruža ovom savezu.

Send this to a friend