Ostali sportovi

Filipu Radoviću 10.000 eura

foto: www.pokcg.org

Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Laškom krunisao je ovogodišnju paraolimpijsku sezonu, kazao je ministar sporta Nikola Janović.

On je na prijemu, koji je pripremio u čast trofejnog stonotenisera, kazao da je to još jedan u nizu Radovićevih vanserijskih rezultata.

“Rezultati ga, osim što ga preporučuju za našeg najozbiljnijeg kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, kandiduju i za dobitnika novčane premije Ministarstva sporta, vrijedne 10.000 eura”, kazao je Janović.

On je naglasio da Radovićevi uspjesi služe na čast cijelom njegovom timu, porodici i državi Crnoj Gori.

Radović je zahvalio ministru sporta na podršci i najavljenoj premiji, koja ga sljeduje na osnovu Uredbe o kriterijumima za utvrdjivanje visine naknada i premija za ostvarene sportske rezultate.

On je, poslije nastupa u Laškom, prvi put u karijeri izborio plasman u Top deset najboljih igrača svijeta u njegovoj kategoriji, dok u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima treće mjesto na Svjetskoj rang listi.

Prijemu je prisustvovao je i predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić.

On se zahvalio Janoviću na dosadašnjoj podršci, navodeći da je ona najveća od osnivanja crnogorskog Paraolimpijskog komiteta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ovo je bačeni novac. …zašto je dobio 10.000 eu..dajte novac onima koji se bave Sportom. .ovo je bruka?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ti si ponos CRNE GORE, Filipe!

Ona
Gost
Ona

Pa je li dobio nagradu ili je kandidovan kao sto pise u tekstu?

Olga
Gost
Olga

Nije njemu Janovic nista dao on je to zasluzio, tj osvojio je medalju na E vropskom prvenstvu i po zakonu ga sleduje ta nagrada. Neznam zasto ovi movinari pisu kao da ga je Janovic i ministarstvo castilo. Da je srece oni bi ga mimo toga nagradili.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Svaka čast Filipe i bravo Janoviću što ga nijesi zaobišao sa nagradom koju je zaista zaslužio, a zaslužiće ih još u to sam siguran!

Filipa
Gost
Filipa

Filipe svu srece ti zelimo !

Send this to a friend