Ostali sportovi Uspjeh crnogorskog atletičara

Furtula najbolji na mitingu u Italiji

Crnogorski atletičar Danijel Furtula nastavio je sa odličnim nastupima ove godine.

Nakon zlata na Igrama malih zemalja, Mojkovčanin je slavio na Međunarodnom atletskom mitingu u italijanskom gradu Liganu u bacanju diska sa 63,11 metara.

Naš rekorder, uprkos pobjedama, i dalje je bez norme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Dohi, ali to ga ne brine jer kaže da je samo pitanje na kojem takmičenju će ispuniti cilj.

“Osvojio sam prvo mjesto sa rezultatom 63,11 metara u otežanim uslovima za takmičenje zbog velike kiše koja je padala sve vrijeme. Rezultat je izuzetno dobar jer je postignut iz punog treninga, što svakako ohrabruje i daje mi za pravo da vjerujem da ću izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je na programu krajem septembra. Sada me očekuje miting u Novom Mestu 24. jula i šampionat Crne Gore koji se održava u Danilovgradu 27. i 28. jula. Sve su to prilike da bacim do 65 metara. Znam da bih sada bio učesnik Svjetskog šampionata kada bi se podvukla crta, ali želim da na planetarnu smotru odem sa normom. Imam u rukama 65 metara i nije pitanje da li ću, nego kada uspjeti da ostvarim normu za Dohu”, rekao je Furtula za Sport Klub.

Send this to a friend