Ostali sportovi finale plej-ofa

Galeb za treću, Luka Bar za 12. titulu

Luka Bar je jedini ženski crnogorski odbojkaški klub koji je bio i biće akter sve tri majstorice u istoriji plej-ofa prvenstva Crne Gore.

“Sirene” su prvu majstoricu riješile u svoju korist, u prvoj sezoni u nezavisnoj državi (2006/2007), protiv Podgorice, dok su izgubile onu 2012. godine od Budućnosti, nakon što su vodile 2:0 u pobjedama.

Galeb je prvi put u ovoj situaciji, jer je od prethodna četiri finala plej-ofa, svako sa Lukom Bar, dva dobio sa po 3:1 (2010, 2011), a dva izgubio sa po 3:0 (2017, 2018). Prethodne četiri utakmice su potvrdile da se za trofej dva najbolja tima u državi bore ekipe koje su zauzele prva dva mjesta i u ligaškom dijelu prvenstva, a igrali su i finale Kupa, u kojem je slavio Galeb, koji sada ima šansu da se domogne i druge duple krune u klupskoj istoriji. Sa druge strane, Luka Bar juri devetu titulu u nizu, 12. u istoriji. Formalni domaćin večerašnje majstorice (20.30 časova) je Galeb, koji je u četvrtom meču uspio da se vrati u meč koji je izgledao izgubljeno, kada je Luka Bar vodila 2:1 u setovima i 20:17 u četvrtom setu…

“Čestitam Luci Bar, stvarno su se borile i dobro igrale u četvrtom meču. Mi smo, međutim, pokazale veću želju, htjele smo da izjednačimo rezultat u finalu i uspjele smo u tome. Vjerujem da u ovom trenutku imamo veću želju, i očekujem pobjedu u majstorici”, kazala je korektorka Galeba Natalija Vlaović, koja je zbog povrede Nevene Vukčević u tri od četiri meča dobila maksimalnu minutažu i iskoristila je.

Galeb i Luka Bar su ove sezone odigrali ukupno sedam utakmica, i nijedna nije završena maksimalnim rezultatom. Bilo bi čudno, pa i neočekivano, da drugačije bude večeras u majstorici.

“Dobro smo otvorile meč, ali smo u nastavku dosta griješile. Imale smo šansu u četvrtom setu, ali je nismo iskoristile. Šta je tu je, čestitam Galebu, ali i mojoj ekipi na velikoj borbi. Čeka nas majstorica, mislim da ćemo pružiti dobru partiju i nadam se da će titula ostati u našim rukama. Cijela finalna serija je neizvjesna i teška, očekujem da će tako biti i u majstorici. Nadam se dobroj borbi”, rekla je Dušanka Petrović, primač servisa Luke Bar, čija ekipa nije iskoristila i jednu meč loptu u četvrtom setu, a nije ni sačuvala prednost od 11:9 u petom.

Send this to a friend