Ostali sportovi

Gojković: Formula uspjeha? Ljubav prema boksu, posvećenost i talenat

Crna Gora možda nije velesila u boksu, ali i te kako ima rezultate kojima može da se diči – nisku uspjeha na međunarodnoj sceni nastavila je supertalentovana Bojana Gojković.

Članica BK Budva potvrdila je svoj potencijal na Evropskom šampionatu za juniore u rumunskom Galatiju. Sa tri pobjede domogla se zlatne medalje i tako odbranila titulu osvojenu prošle godine u Rusiji.

Deset dana nakon finala sa Italijankom Sofijom Maconi, Bojana je u razgovoru za domaće medije pokušala da dočara utiske sa kontinentalnog prvenstva.

“Nisam imala problema u pripremi osim za prvi meč, jer je Velšanka svoj meč u četvrtfinalu boksovala poslije mene, posmatrali smo je i trener Ružić je izabrao pravu taktituku, dok sam sa Italijankom već imala meč mjesec ranije u finalu turnira u Moskvi”, kazala je Gojković i dodala:

“Formula mog uspjeha je ljubav prema sportu, maksimalna posvećenost na treningu i vjerovatno talenat. Pozivam sve djevojke da se oprobaju u boksu i da nemaju predrasuda, jer su sada mišljenja podijeljena”,

Najzaslužniji za Bojanine kontinuirane uspjehe je trener BK Budva i našeg nacionalnog tima Nikola Ružić. Iako je od njenog zlata na EP u Rusiji prošlo tek osam mjeseci, Ružić ističe da je Bojana u Galatiju nadogradila svoju vještinu u ringu.

“Bojana je pobijedila u svih 13 borbi ove sezone, a kao njen trener od prvog ulaska u ring naročito sam zadovoljan podatkom da je u ovih osam mjeseci od prethdone evropske titule u Rusiji, značajno napredovala. Teže je odbraniti titulu, jer su je sve protivnice pratile i pripremale se za njen stil”, rekao je Ružić.

Kakav potencijal posjeduje Bojana Gojković govore i riječi selektora reprezentacije Crne Gore Boška Draškovića.

“Kada je ona u ringu, svi treneri ostalih reprezentacija izlaze iz svlačionica i gledaju kako ona to radi”, rekao je Drašković.

Bojana će se od naredne godine nadmetati u uzrastu mladih, što je posljednji filter pred ulazak u seniorsku konkurenciju.

Send this to a friend