Ostali sportovi

Hitac za pravi kolosijek

Kristina Rakočević jedina je crnogorska atletičarka koja je ispunila normu za Evropsko prvenstvo do 23 godine. Crnogorska bacačica diska tako će biti jedina naša predstavnica na ovom takmičenju, koje se od 11. do 14. jula održava u švedskom Jevleu.

“Ovo je jedno veoma važno takmičenje i sigurno da ću pokušati da ostvarim što bolji rezultat. Činjenica da samjedinapredstavnicaCrne Gore donosi dodatni motiv da ostavim što bolji utisak i nadam se da ću u tome i uspjeti”, kazala je za Arenu Kristina Rakočević.

Kristina Rakočević prij e go dinu napustila je Mojkovac, otišla za Švedsku, gdje je trenirala i spremala se za nastupe. Međutim, prije dva mjeseca okrenula se novom izazovu iz Švedske otišla je u Hrvatsku, a takmičenje u Švedskoj biće prvo nakon nove promjene.

“Preuzeo me trener Ivica Jakeljić iz Hrvatske i slobodno mogu reći da sam od njega za dva mjeseca naučila mnogo više nego godinama unazad. Iskrena da budem, promjena, način rada i treninzi utiču na mene i pozitivno i negativno”, otkrila nam je Rakočević, a zatim obrazložila o čemu se zapravo radi.

“Pozitivno je što sada sve radim na pravilniji i stručniji način, ali sa druge strane negativno jer se sada sve to miješa sa starim načinom, pa će biti potrebno dosta
vremena da se vratim u pravi kolosijek”, naglasila je Rakočević.

Kristina je 2016. godine u Poljskoj stigla do titule juniorske svjetske prvakinje zahvaljujući hicu 56,36 metara. Prošle godine na Mediteranskim igrama u Taragoni imala je skoro identičan rezultat (56,20 m). Ali, na nedavnim Igrama malih zemalja Evrope u Baru oborila je crnogorski rekord u kugli (15,44 m), dok je u disku podbacila, osvojila srebro sa 52,94 metra. Ipak, sada se nada boljeiti hicu…

“Spremala sam se za ovo takmičenje, Fizički sam spremna, samo se nadam da ću uspjeti jako da izguram i na drugom,možda bitnijem polju, a to je psihološkom. Sigurno je da ću dati sve od sebe zašto bolji hitac”, naglasila je Rakočević, uz jasnu napomenu što je prioritet.

“I nakon šampionata nastaviću da jurim normu za seniorsko Svjetsko prvenstvo u Dohi”, napomenula je Rakočević, koja je za kraj imala i posebnu poruku.

“Želim da se zahvalim ljudima iz Atletskog saveza Crne Gore na maksimalnoj podršci, naravno Ministarstvu sporta, kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu, koji su uvijek tu uz mene”.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
sasapgAnna.....skejsisČudna šuma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anna
Gost
Anna

Jako kontradiktoran tekst. Stara tehnika je bila loša, a sa istom je bila svjetski prvak?! Ne valja Crna Gora, eto ni Švedska, a kuda poslije Hrvatske? 🤨

.....
Gost
.....

Uhh, e ima okle izbacit , svaka cast -))
Srecno !

skejsis
Gost
skejsis

Vidim veliku kuglu u prvom planu,zar ona nije bacacica kugle?

Čudna šuma
Gost
Čudna šuma

Iiii koliko sad bacas???🤔🤔🤔

SKORUPAN
Gost
SKORUPAN

Jos je Dostojevski govorio, da je najteze ljude nauciti zahvalnosti…
Ovo je hvala Marku Risticu, za sve sto je uradio za nju. Pronasao je u Tomasevu i doveo do titule svjetskog prvaka. I malo je, je li?
A za dvije godine lutanja, od trenera do trenera, od drzave do drzave, nidje ni pribliznog rezultata, onom ostvarenom pod trenerskom komandom Marka Ristica.

sasapg
Gost
sasapg

Donekle se slazem sa tobom. Sto se tice pronalazenja talenta i pocetnih dobrih rezultata u potpunosti se slazem. Dok se nesto pogresno nauceno ne izbiste i pocne da radi kako treba bice losijih rezultata. Sudicemo o tome za koju godinu ko je bio u pravu.

Send this to a friend