Ostali sportovi Odlučio UO OSCG

Igor Vušurović za razvoj odbojke u Crnoj Gori

Upravni odbor OSCG, na današnjoj sjednici održanoj u Podgorici, donio je odluku o angažovanju Igora Vušurovića, osvajača zlatne olimpijske medalje i bivšeg odbojkaškog reprezentativca Crne Gore na mjesto saradnika za razvoj odbojke.

Na dnevnom redu sjednice kojom je predsjedavao Cvetko Pajković, predsjednik UO OSCG, takođe je bilo i razmatranje uticaja novih mjera NKT na domaća takmičenja pod okriljem OSCG, a nakon anketiranja svih učesnika seniorskih takmičenja i na osnovu njihovih izjašnjenja, donijeta je odluka da se takmičenja nastave u seniorskoj kategoriji.

Upravni odbor je takođe usvojio i izvještaj o organizaciji Evropskog prvenstva za kadetkinje, koje je održano u Podgorici, a na osnovu izvještaja supervizora Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) konstatovano je da je organizacija bila odlična.

Upravni odbor je takođe usvojio i Pravilnik o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih, a novina je da će se od ove godine birati i najbolji igrači u inostranstvu i najbolji treneri u domaćem prvenstvu, uz najbolje igrače u domaćem prvenstvu i najperspektivnije, koji su se i do sada birali.

Send this to a friend