Ostali sportovi

Igre malih zemalja doprinose daljoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta

Premijer Duško Marković sastao se danas u Budvi sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kvalitetna i kontinuirana i da najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, te da i ova sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta.

Marković je informisao predsjednika MOK-a o strateškom pristupu Vlade razvoju sporta i njegovom omasovljenju, te da je s tim ciljem i formirano Ministarstvo sporta na čelu sa nekadašnjim aktivnim sportistom i šampionom Nikolom Janovićem. Sagovornici su se saglasili da ulaganja u sport ne predstavljaju trošak već investiciju koja se višestruko vrača.

“Svaki euro uložen u sport, štedi deset eura u zdravstvu”, rekao je predsjednik MOK-a.

Predsjednik Vlade Crne Gore je informisao predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade. Bah je ocijenio da je naša država u proteklih trinaest godina nezavisnosti ostvarila značajan napredak rekavši da Crna Gora može biti ponosna i na to što je u ranijem periodu ostala izvan opasnih sukoba i posvetila se razvoju.

Sagovornici su se dogovorili da Vlada Crne Gore odnosno Ministarstvo sporta pojača saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da u tom kontekstu bude i zaključen Memorandum o razumijevanju Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ah ...
Gost
Ah ...

Komentatori, bavite se sportom. Naučićete da su pobjede i porazi normalna stvar u životu i naučićete da se do pobjede dolazi samo sopstvenim trudom. Samo ko misli pozitivno može biti uspješan.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sprdnja klasična ko su te zemlje samo pojedine evropske zemlje

DULE
Gost
DULE

Drzva ne moze zavrsiti stadion BUDUCNOSTI EVO 40 GODINA I mi pricamo o igrama

budva
Gost
budva

A KAD CE IGRE MJESNIH ZAJEDNICA I CG PLEMENA JER IONAKO NEMAMO SPORTCKIH OBJEKATA .

Send this to a friend