Ostali sportovi

Janović krenuo u (ne)moguću misiju

Ništa više neće biti isto u crnogorskom sportu ukoliko novi zakon o sportu stupi na snagu. To je jasno nakon što je juče Ministarstvo sporta, na čelu sa Nikolom Janovićem, pokrenulo javnu raspravu o Nacrtu zakona o sportu koja će trajati narednih četrdeset dana.

Ukratno, legendarni vaterpolista kreće u depolitizaciju sportskih saveza Crne Gore čini se nešto što je našoj zemlji nemoguća misija, s obzirom da se zna da upravo mnoge saveze vode političari.

“Nacrtom je propisano da predsjednik sportske organizacije i član Upravnog odbora sportske organizacije ne može biti lice koje je predsjednik države, Vlade i ministar, predsjednik Skupštine i poslanici”, navodi se u Nacrtu.

“Čelne funkcije u sportu neće moći da obavljaju ni predsjednik političke partije, Opštine, Skupštine Opštine i odbornici, nosilac pravosudne funkcije i lice zaposleno u državnom organu, organu državne uprave, lokalne samouprave, lokalne uprave i privrednom društvu koje je osnovala država, odnosno lokalna samouprava, nadležnom za poslove iz oblasti sporta”.

U prevodu predsjednik Košarkaškog saveza Milo Đukanović moraće da se odluči za jednu od funkcija, jer kao predsjednik Demokratske partije socijalista neće moći da bude i prvi čovjek naše košarke.

U slučaju da Skupština usvoji zakon, bez funkcija u savezu mogli bi da ostanu i predsjednik Rukometnog saveza Zoran Radojičić (administrator Opštine Bar), Vesna Medenica (Skijaški savez/predsjednica Vrhovnog suda), Milorad Vuletić (ASCG/poslanik), Blažo Šaranović (Bokserski savez/predsjednik Uprave za imovinu), Vladimir Joković (Karate savez/predsjednik SNP).

Uz sve to Upravni odbori sportskih organizaciji puni su politički aktivnih lica. Nemoguća misija ili, ipak, ne?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovac
Gost
Lovac

Nacrt zakona je; osim što je pravno tehnički katastrofalan, neustavan i diskriminatorski. Zaposlen sam kao državni službenik, 15 godina sam aktivan, naravno potpuno volonterski (bez 1 centa prihoda ) u organizacionom smislu u sportu kojim sam se takmičio 20 godina.Da li zbog toga što radim u državnoj upravi treba da se odreknem nečega što je neodvojivi dio moje ličnosti i… Više »

Dix
Gost
Dix

Zar iko misli da je ovo uradjeno bez odobrenja odozgo?’

Fcf
Gost
Fcf

Bravo za Janovica

Deportivo
Gost
Deportivo

Odavno nije bilo glupljeg predloga!

Send this to a friend