Ostali sportovi Najavio ministar Janović

Još 270 hiljada ulaganja u sportsku infrastrukturu

Ministarstvo sporta i mladih je od svog osnivanja kroz 37 projekata uložilo preko milion eura u rekonstrukciju sportskih terena i sala. Iz tog resora pojašnjavaju da žele da ih vrate u zadovoljavajuće stanje kako bi bili na raspolaganju svim građanima, ističući da je ulaganje u sportsku infrastrukturu veoma važan segment u razvoju sporta.

,, Situacija koju smo zatekli po osnivanju Ministarstva pokazala je da veliki broj sportskih terena i fiskulturnih sala, koje građani koriste nije na zadovoljavajućem nivou. Zbog toga je Ministarstvo dodatnu pažnju usmjerilo na projekte koji se bave sportskom infrastrukturom“, ističe ministar Janović.

Napominju i da prilikom izbora projekata vode računa o regionalnoj zastupljenosti, pa se ravnomjerno rekonstruišu sportski objekti na teritoriji cijele Crne Gore. Prema riječima ministra Janovića, trenutno je u toku rekonstrukcija pet objekata i to: fiskulturne sale u školama Oktoih (Podgorica), Njegoš (Cetinje), Mileva Lajović Lalatović (Nikšić), Srednja elektro-ekonomska škola (Bijelo Polje); kao i sportski teren u Baru.

Ubrzo se očekuje i početak radova u sali OŠ Štampar Makarije (Podgorica). Za ove projekte je opredijeljeno
preko 170 hiljada eura.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost za realizaciju još devet projekata u iznosu od preko 270 hiljada i to za :
1. Sportske terene – u Golubovcima, MZ Stijena – Piperi (Podgorica), MZ Župa (Nikšić), Sportskom terenu u Pljevljima i opremanje sportsko rekreativne zone u Mojkovcu;
2.  Školski sportski teren u SMŠ „Mladost“ (Tivat), kao i u fiskulturnim salama: u OŠ Orjenski bataljon (Herceg Novi), OŠ Sutjeska (Podgorica), JU Dječiji dom Mladost (Bijela).

,,Sva djeca imaju pravo da se bave sportom koji vole. Samim tim, zaslužuju da imaju terene i sale koje im omogućavaju da zaigraju poput njihovih omiljenih sportista. To nas motiviše da sa posebnim senzibilitetom prilazimo realizaciji projekata koji se tiču ustanova u kojima borave djeca, poput Dječijeg doma Mladost u Bijeloj”
naglašava Janović.

Ministar Janović je zaključio da su Vlada i Ministarstvo sporta i mladih usmjereni na ideju sporta za sve i sporta svuda, čemu svjedoči činjenica da iz godine u godinu raste broj podržanih projekata koji se tiču sportske infrastrukture.

,,Razvijanjem sportske infrastrukture pokazujemo da smo svjesni da je briga o mladima kao i promocija zdravih stilova života neophodna svakoj zajednici. Stoga ćemo nastaviti da radimo na unapređenju uslova za ​
bavljenje sportom, promovišući sport svojim građanima i podstičući ih na bavljenje sportskim aktivnostima.”

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
SerdarKotorZeljkoDUKLJA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Svaka cas konkretno radi covjek posteno nasta su nam licile sale po sjeveru dok nije covjek doso

Kotor
Gost
Kotor

Koji je stav ministra povodom strajka trenera vaterpolo kluba Primorac?? Zar nije njegovo da ispita zasto je doslo do tolikih dugovanja i sto nemaju ugovore?? Zar se on nije prvi zalagao da to normalno funkcionise i po zakonu??

Zeljko
Gost
Zeljko

Ministar je konacno rijesio dosta problema u sportu, stvarno se radi bas dinamicno, to se primjecuje

DUKLJA
Gost
DUKLJA

MINISTRE,KONTINUIRANO SE MIJEŠAŠ U NADLEŽNOSTI MINISTARSTVA PROISVJETE I OPŠTINA.POKRIVAŠ SE SA REZULTATIMA DIREKTORATA ZA MLADE I NESPORNIH REZULTATA G-DINA KOPRIVICE.

Send this to a friend