Ostali sportovi Naši odbojkaši u Sloveniji

Jovović u Triglavu, Bojić u Salonitu

Đorđe Jovović, foto: UGC

Crnogorski odbojkaši Đorđe Jovović i Slobodan Bojić iduće sezone će igrati u Sloveniji.

Jovović, korektor Budućnost voleja, karijeru će nastaviti u Triglavu, koji je u protekloj sezoni zauzeo pretposljednje mjesto u ligaškom dijelu, a onda je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisan od Maribora. Dvadesetogodišnji Jovović je četiri sezone bio u prvom timu podgoričkog kluba, protekle dvije sezone je bio starter, a minule sezone i kapiten tima. Igrama je skrenuo pažnju na sebe, a između nekoliko ponuda iz inostranstva je izabrao Triglav, koji će imati stranca prvi put poslije nekoliko godina.

Jovović je bio i dio mlađe seniorske reprezentacije, koja je minulog vikenda u Tirani izborila plasman na prvo Evropsko prvenstvo u toj konkurenciji.

Slobodan Bojić, koji igra na poziciji primača, potpisao za Salonit Anhovo, koji je bio četvrti u ligaškom dijelu, ali je u plej-ofu zastao u četvrtfinalu.

Povremeni iskusni crnogorski reprezentativac je prošloj sezoni prvo potpisao za grčki Kifisijas, ali je brzo raskinuo ugovor zbog uslova koje je zatekao po dolasku. Nakon toga je imao „otvoreni ugovor“ sa Budvom, za koju je nastupao u evropskim mečevima, a sezonu je nastavio i završio u turskoj Alaniji Beledijesi.

Slobodan je najmlađi od trojice odbojkaške braće Bojić, mlađi od Marka i Vladimira. Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u nekadašnjem Nik voleju, klubu koji je osnovao i tada vodio njegov otac Slavko, takođe nekadašnji odbojkaš (danas trener ženskog tima Nikšića).

Iz Nikšića je, kao i njegova braća, prvo došao u Budućnost, a onda je igrao za katarski Al Rajan, Budvansku rivijeru, kazahstanski TNK Kazhrom, u dva navrata za Sfaksijen iz Tunisa.

U sezoni 2017/18 je nastupao za tri kluba, počeo je u Jedinstvu iz Bijelog Polja, potom je otišao u Ribnicu iz Kraljeva, a od januara do kraja sezone je bio u Saudijskoj Arabiji, u Al Ahliju.

Nakon toga je, sa pauzom od godine, igrao dvije sezone u Kini, u klubu iz Nanđinga, gdje je nastupao prošle sezone. Između nastupa u Kini, Bojić je igrao u Omanu, u klubu Alkamil Alvafi…

Send this to a friend