Ostali sportovi Upornost

Jubilej BK Podgorice

Na današnji dan prije 21 godinu osnovanje BK Podgorica. Grupa bokserskih radnika, entuzijasta i zaljubljenika u plemenitu vještinu, na čelu sa Draganom Đuričkovićem tokom svih godina trudila se da klubu obezbijedi što bolje uslove za takmičare, da steknu iskustvo, da u vrijeme kada nije bilo takmičenja u Crnoj Gori organizuje mečeve i da šansu boksu da preživi u našoj zemlji.

BK Podgorica upamćen je kao organizator pojedinačnog prvenstva Jugoslavije za seniore 2003. godine, što je bila najava da se boks polako vraća na staze uspjeha. Ovaj klub organizovao je 15 međunarodnih turnira ,,Trofej Podgorice”, veliki broj pojedinačnih i ekipih prvenstava Crne Gore, na desetine revija ,,Zlatni ring”, ,,Oslobođenje Podgorice”, ,,Memorijal braća Marović”, dvije humanitarne revije za pomoć bokserima veteranima,
dvije sezone ,,Benex lige” (14 kola), a posebno treba istaći učešće u evropskoj Boxing one ligi.

Za 21 godinu postojanja ovaj klub je čak 17 godina bio najuspješniji u Crnoj Gori. U Bokserskom klubu Podgorica stasali su brojni asovi kao što su Predrag Radošević, Alen Beganović, Almir Škrijelj, braća Bojan i Dragan Pešić, Marko Radonjić, braca Nikola i Danilo Milačić koji su predstavljali Crnu Goru i bili reprezentativci Jugoslavije i SCG na najvećim bokserskim smotrama.

Velikim radom Dragana Đuričkovića, te dobro poznatog Baka Ademovića Podgorica i sada ima takmičare za velike domete poput Milovana Sekulovića, Stefana Savkovića, Viktora Mihailovića, Edina Alkovića i ekstra talentovanog Nenada Markovića. Pored njih u školi boksa ima i dvadesetak bisera koji tek treba da skrenu pažnju na sebe, a od kojih se očekuje mnogo.

Ono što je primjetno na Đuzinim treninzima želja i entuzijazam za rad i takmičenje prisutna je danas kao i prvog dana…

Send this to a friend