Ostali sportovi Seniorski takmičari u borbama

Karate reprezentativci podržali Krstajića, ne žele promjene u Savezu

Uslovi koje je predsjednik Ivan Krstajić sa Upravnim odborom stvarao, kao i zajednički duh koji se osjećao kod svih, bili su preduslov za ostvarivanje istorijskih rezultata crnogorskih karatista, piše u saopštenju seniorskih karate reprezentativaca u borbama.

Navodi se da je timski duh i stvaranje kulta reprezentacije direktna zasluga selektora koji vode muški i ženski seniorski tim i predsjednika Krstajića.

Seniorski reprezentativci su u otvorenom pismu Karate savezu, klubovima, predsjedniku i delegatima Skupštine i crnogorskoj sportskoj javnosti, pružili punu podršku Krstajiću za novi mandat na čelu te asocijacije, uz ubjeđenje da će nastaviti ostvarivanje ciljeva i stvaranje uslova za mlade sportiste.

Oni su poručili da ne žele i da nijesu za kadrovske promjene u Karate savezu, navodeči da smatraju da tim koji pobjedjuje ne treba mijenjati!

– Iznenađeni događajima na prethodnoj Skupštini, na kojoj su se dešavali čudni i neprimjereni postupci pojedinih delegata, koji ne priliče i ne koriste jednom uspješnom savezu kao što je KSCG, kao i o priči pojedinaca o navodnoj podijeljenosti u našem savezu saznali smo iz medija – piše u saopštenju seniorskih karate reprezentativaca.

Oni su poručili da u njihovom timu vlada jedinstvo i zajednički duh i da kao nikada do sada dišu svi kao jedan, sa ciljem da nastave da ostvaruju vrhunske rezultate od značaja za državu Crnu Goru.

– Rezultati u prethodnim godinama, a posebno u posljednje tri, gdje smo osvojili bezbroj medalja sa evropskih i svjetskih šampionata, kao i ovogodišnja istorijska titula vicešampiona Evrope i bronzana medalja Jelene Maksimović dovoljno govori o zajedništvu svih nas na ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata – piše u saoptenju.

Navode da, upoznati sa situacijom koja je po njihovom misljenju nametnuta ne za dobro karatea, osjećaju moralnu dužnost da reaguju i smatraju da je njihovo misljenje važno, po mnogima i najvažnije.

– Mi smo sportisti koji najveći dio svog vremena posvećujemo karate sportu žrtvujući i svoje zdravlje za napredak karatea i predstavljanje naše Crne Gore na najbolji način. Ne želimo i nismo za kadrovske promjene u našem savezu, jer smatramo da tim koji pobjedjuje ne treba mijenjati! Smatramo da svi karate pregaoci zajedno treba da se bore, da se naši rezultati valorizuju na pravi način – piše u saopštenju.

Seniorski karate reprezentativci poručili su da je najveća čast i obaveza za svakog karatistu da se bori pod zastavom svoje države.

– Kada naši rezultati čine ponosnim naše građane i sportsku javnost, mi imamo motiv više da na najbolji način reprezentujemo Crnu Goru – stoji u saopštenju seniorskih reprezentativaca.

Saopštenje su potpisali Ognjen Otašević, Nenad Dulović, Mario Hodžić, Nikola Malović, Predrag Smolović, Bojan Bošković, Balša Miličković i Andrija Fatić, Ana Drašković, Jelena Maksimović, Ksenija Rajović, Marina Raković, Dragana Konjević i Milena Jovanović.

Send this to a friend