Ostali sportovi

Kik boks: Rad bez konkurencije

Kik boks klub Rad

Prvenstvo Crne Gore u kik boksu za kadete, juniore i seniore održano je prošle neđelje u sali Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Takmičenje je obilježila brojna publika, kao i ogroman broj mečeva, posebno na tatamiju.

U veoma jakoj konkurenciji, takmičari kik boks kluba Rad i ove godine potvrdili su dominaciju osvajanjem deset titula prvaka države, osam srebrnih i šest bronzanih medalja.

Najsjajnija odličja osvojili su Teofana Milošević, Mia Matković, Jelena Vujisić, Viktor Dukić, Luka Šćepanović, Andrija Globarević, Vuk Crnjak, Petar Radonjić, Luka Tovjanin i Aleksa Milošević. Srebro je pripalo Staši Globarević, Aleksandri Matković, Berinu Gugaču, Dijani Ljucović, Nemanji i Matiji Drobnjak, Balši Boljeviću i Nikoli Boričiću. Dobitnici bronzanih medalja su – Teodora Krgović, Gljeb Polhovski, Luka Belević, Jovan Fatić, Balša Konatar i Lazar Đukić.

“Ponosan sam na sve takmičare kik boks kluba Rad, koji su odlični đaci i sportisti. Matija Drobnjak, Danilo Bećirović, Nikola Boričić, Petar Radonjić, Teofana Milošević, Jelena Vujisić, Mia i Aleksandra Matković, Teodora Krgović, Aleksa Milošević, Balša Boljević i Nemanja Drobnjak, predvode generaciju mladih ljudi koji imaju psihološke i fizičke sposobnosti da u budućnosti, ukoliko budu disciplinovano trenirali, osvajaju medalje na značajnim međunarodnim takmičenjima”, rekao je trener Veselin Piletić.

“Deset titula prvaka države, osam srebrnih i šest bronzanih medalja, predstavlja novi podvig kik boks kluba Rad. Bez riješenog finansiranja kluba, samo sa stručnim radom, ostvarili smo sve dosadašnje rezultate. Zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za sport Grada Podgorice, jer nam je pomogao sa svotom novca koja je ipak daleko ispod naših potreba za osnovni rad. Vjerujem da će država naći način da pomogne i podstakne rad našeg kluba koji sada treba da ostvaruje vrhunske sportske rezultate i da na najbolji način predstavlja Crnu Goru na prvenstvima Balkana, Evrope i svijeta”, istakao je Piletić.

Send this to a friend