Ostali sportovi

Kik bokseri spremni za Svjetsko prvenstvo

Ceremonijom na fudbalskom stadionu Armando Piki, svečano je otvoreno Svjetsko seniorsko prvenstvo u kik boksu.

Šampionat u Lido di Jezolu, primorskom gradiću u blizini Venecije, jedan je od najjačih u posljednjih 20 godina. Učestovaće oko 1500 takmičara iz 70 zemalja. Crnogorski reprezentativci, Miroslav Vujović i Remzija Dacić, sjutra će u ring. U teškoj kategoriji discipline K1, u kojoj je Vujović, prijavljeno je 17 boraca. Naš kik bokser u osmini finala sastaće se sa Hasanom Eripekom iz Turske.

Vujoviću će predstojeće nadmetanje biti kvalifikaciono za Svjetke igre u Sjedinjenim američkim državama naredne godine. Plasman će izboriti osam najboljih iz kategorije. Remzija Dacić nastupiće u lou kiku, kategoriji do 75 kilograma, gdje je još 17 boraca. Voljom žrijeba, i drugi crnogorski reprezentativac krenuće od osmine finala. Prvi protivnik mu je Kanađanin Džef Brejk.

Selektor Goran Radonjić nada se uspješnom startu.

“Smatram da su naši takmičari imali dobar žrijeb za počet prvenstva. Radi se o dobrim protivnicama, ali izbjegli su najjače. Trenutno smo fokusirani samo na prve borbe. Ukoliko Vujović i Dacić budu na željenom nivou, očekujemo pobjede u osmini finala.”  zaključio je Radonjić.

Naša zemlja, imaće predstsvnika i među sudijama, Morisa Lazarevića.

Sa ekipom je i trener Milan Jovanović, kao i predsjednik Kik boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar, i generalni sekretar Marko Perović, koji učestvuju na Redovnoj sjednici Skupštine Svjetske kik boks federecije i Izbornoj Skupštini Mediteranske asocijacije.

Send this to a friend