Ostali sportovi Prvi turnir grupe D odbojkašica igraće se u Crnoj Gori

Krajem maja žrijeb za EP odbojkašica i odbojkaša

Žrijeb za 32. Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica održaće se 20. maja u Beogradu, a žrijeb za EP 2021. u konkurenciji odbojkaša 27. maja u Helsinkiju, u Finskoj – saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Polovinom maja biće završene kvalifikacije za EP u obje konkurencije, a u njima će nastupiti i crnogorske reprezentacije.

Domaćini Evropskog prvenstva za djevojke (održaće se od 15. avgusta do 30. septembra) biće Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunija, a uz njih i osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019, mjesto na šampionatu Starog kontinenta imaće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

Prvi turnir grupe D odbojkašica igraće se u Crnoj Gori 7, 8. i 9. maja, a rivali naših djevojaka su Kosovo, Finska i Slovačka. Na turniru u Slovačkoj 13, 14. i 15. maja “crvene” će prvo igrati sa domaćom selekcijom, zatim sa Finskom i na kraju sa Kosovom.

Evropsko prvenstvo za muškarce održaće se od 15. avgusta do 30. septembra u četiri zemlje: Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Naši odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na kvalifikacionom turniru grupe F u Gruziji gdje će im protivnici redom biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija. Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Reprezentacija koja osvoji zlato dobiće 500 hiljada eura, drugoplasirana selekcija 250 hiljada, trećeplasirana 150 hiljada, a četvrtoplasirana 100 hiljada. Nagrade su iste u obje konkurencije.

Send this to a friend