Ostali sportovi Sastanak

Lalošević ugostio čelnike KSCG-a Pekovića, Patkovića i Ivanovića

Lalošević na sastanku sa čelnicima KSCG

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore, Nikolu Pekovića, generalnog sekretara Darka Ivanovića i direktora reprezentacija Filipa Patkovića.

Povod razgovora su programske obaveze Košarkaškog saveza Crne Gore u 2022.godini i unapređenje saradnje Ministarstva i ove sportske organizacije u dijelu koji se odnosi na ostvarivanje javnog interesa u sportskoj oblasti.

Ministar Lalošević je istakao da je još i kao vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade imao odličnu saradnju sa Košarkaškim savezom Crne Gore i zato je uvjeren da će tako biti i ubuduće.

Predsjednik KSCG Nikola Peković zahvalio se na prijemu ministru Laloševiću i istakao da je dobro i za košarku i za sport u Crnoj Gori što je formirano Ministarstvo sporta i mladih i što je upravo on izabran za ministra, čvrsto uvjeren da će u narednom periodu saradnja Ministarstva i KSCG biti na najvećem nivou.

Sagovornici su se osvrnuli i na nedovoljna finansijska sredstva Košarkaškom savezu opredijeljena od strane prethodnog organa u kojem kontekstu je Lalošević zaključio da je pravičnost u sportu nešto čemu treba zajednički stremiti, a to se jedino može postići uz usku saradnju i da je važno razumjeti potrebe i obaveze sportskih organizacija i raditi isključivo u korist sportista i sportskih radnika.”

Send this to a friend