Ostali sportovi Pobjeda sa ukusom gorčine

Leklerov prvijenac u Formuli 1, pobjedu posvetio tragično stradalom prijatelju

Na stazi na kojoj je njegov sunarodnik i prijatelj Antoan Iber izgubio život u jučerašnjoj trci Forumule 2, vozač Ferarija Šarl Lekler ostvario je prvu pobjedu u karijeri u najbržem karavanu.

Vrlo sigurnom vožnjom od starta do cilja, Lekler je iskoristio pol-poziciju i trijumfovao na legendarnoj stazi SPA, na trci za Veliku nagradu Belgije.

Ostatak pobjedničkog podijuma zauzeli su članovi Mercedesa – Luis Hamilton bio je drugi sa minimalnim zaostatkom, dok je treća pozicija pripala Valteriju Botasu.

Četvorostruki svjetski šampion u bolidu Ferarija, Sebastijan Fetel, zauzeo je četvrto mjesto, ispred raspoloženog Aleksandera Albona koji je debitovao za volanom Red Bula.

Austrijska ekipa generalno ne može biti zadovoljna rezultatom u Belgiji, pošto je Maks Ferštapen odustao već u prvom krugu.

Trka je počela minutom ćutanja, čime je odata počast tragično stradalom Iberu, a u 19. krugu čule su se i ovacije gledalaca u njegovu čast.

U generalnom plasmanu Hamilton je povećao prednost i sada ima 268 poena, Botas je drugi sa 203, a Ferštapen treći sa 181.

Naredna trka u šampionatu vozi se naredne nedjelje za Veliku nagradu Italije u Monci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni777
Gost
Anonimni777

Treba Fetelu da zahvali za pobjedu,odradio je sve za njega,odlicna taktika Ferarija,jeste da su zrtvovali Fetela ali pobjeda je pobjeda,svaka cast.

Send this to a friend