Ostali sportovi

Mata Leao donio 36 medalja iz Sarajeva

Članovi brazilskog džiu džicu kluba Mata Leao iz Podgorice su na šampionatu za seniore održanom u Sarajevu osvojili devet medalja.

Turnir je okupio takmičare iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Brazila, Kazahstana i Rusije, a nastupilo je preko 300 boraca.

U pet finala za Podgoričane, zlato je osvojio Miloš Popović, srebra su uzeli Uroš Ivanović, Vuk Džudović, Slaven Minić i Teodora Kadović, dok su bronzani bili Nikola Perović, Darko Brkanović i Balša Kovačević.

U konkurenciji 24 tima, Mata Leao je osvojio šesto mjesto, a takmičenje su sudili treneri kluba Mladen Jokmanović (supervizor suđenja) i Marko Jokmanović, kao i Srđan Bošković.

Dan kasnije je, takođe u Sarajevu, održan turnir Ajp BiH Pro za sve uzraste u sklopu AJP organizacije, jedne od najvećih organizacija svijeta.

AJP BiH je okupio 25 klubova iz 14 država, a Mata Leao postavio je crnogorsku zastavu na drugo mjesto, sa 27 osvojenih medalja, od toga deset zlata, devet srebrnih medalja, te osam bronzi.

Zlata su osvojili: Vuk Trajkovski, Imran Amanbajev, Filip Martinović, Nikola Mitrović, Balša Sinđić, Boris Ilin, Petar Ilin, Balša Dondić, Slaven Minić, Danilo Obradović;

Srebra: Vuk Džudović, Nikola Perović, Ljubo Vojinović, Boško Zindović, Elena Jovanović, Teodora Kadović, Andrej Mrvaljević, Nikola Čelebić, Stefan Jovanović;

Bronze: Nikola Radosavljević, Temirlan Amanbayev (dvije bronze), Teodor Komatina, Miloš Popović, Marko Maraš, Nikola Perović, Slaven Minić.

“U dva dana smo osvojili ukupno 36 medalja i pehar. Pehar za drugo mjesto u ukupnom plasmanu na AJP Pro je veliki uspjeh, iza sebe smo ostavili Švajcarsku. Čestitamo svim takmičarima na odličnom klupskom nastupu i vladanju”, kažu braća Jokmanović, treneri u Mata Leao.

Send this to a friend