Ostali sportovi

Kraljici crnogorske atletike 4.000 eura

Ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem za crnogorsku atletičarku Kristinu Rakočević i nagradio je premijom od četiri hiljade eura.

Bronzanu medalju u bacanju diska, koju je Kristina osvojila na EP u Italiji, Ministarstvo sporta vrjednovalo je kao uspjeh od posebne međunarodne vrijednosti i značaja za Crnu Goru.

“Država posebno želi da afirmiše perspektivne sportiste i unaprijedi uslove u kojima treniraju. To je cilj i novog zakona o sportu čiji je Nacrt na javnoj raspravi, koji će jasno prepoznati i vrjednovati rezultate koje postižu naši sportisti, medju kojima titulu najboljih nose i mlade crnogorske atletičarke. Ako je atletika kraljica sportova, njenu će krunu u Crnoj Gori u budućnosti, uvjeren sam, s pravom nositi Kristina Rakočević“, poručio je Janović.

Zahvalna na nagradi i podršci koju dobija od Ministarstva sporta, Rakočević je kazala da će nastaviti vrijedno da trenira, jer je sljedeće godine očekuje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, na kojem će prvi put nastupiti kao mlađa seniorka.

“Uprkos primamljivim ponudama iz inostranstva, neću napustiti Crnu Goru”, poručila je Rakočević.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić i njen trener Marko Ristić.

Send this to a friend