Ostali sportovi

Na CSA konferenciji 2019. svjetski poznata imena predavača

Na CSA konferenciji, koja se odnedavno nalazi na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini, biće osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta.

Među njima su prof. dr Ioana Galleron, sa Univerziteta u Parizu III: Sorbonne Nouvelle, prof. dr Lana Ružić, sa Univerziteta u Zagrebu, prof. dr Michael Chia, sa Nacionalnog instituta za obrazovanje Singapur, prof. dr Michael R. Esco, sa Univerziteta u Alabami SAD, prof. dr Milan Zvan, sa Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Miodrag Spasić sa Univerziteta u Splitu, prof. dr Dr Robert C. Schneider, sa Koledža u Brockportu – SAD, profesor Young Sub Kwon, Odsjek za kineziologiju i rekreaciju, Državni univerzitet Humboldt -SAD.

Konferencija na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive“ održava se od 4. do 7. aprila 2019. godine u Dubrovniku, u organizaciji Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje, u partnerstvu sa 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU. Njome, kao i prethodnih godina, predsjedava prof. dr Duško Bjelica.

„Zadovoljsto nam je što će i ove godine plenarni predavači moći da nas upoznaju sa aktuelnim pitanjima iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje“, kazao je prof. dr Duško Bjelica.

Tokom 16 godina trajanja ova konferencija je bilježila neprestan rast interesovanja i uvezivanja naučnika, kao i mladih imena na polju sportske nauke. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta, sa četiri kontinenta.

Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Javni poziv za prijavu naučnih radova za ovu konferenciju završava se 15. decembra. Odluku o radovima i recenziju uradiće Naučni odbor koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta.

**ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education) je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

tekst: ucg.ac.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
el guapo
Gost
el guapo

Doktor “repulzija sportske lopte” je idealni primjer kako ‘network’, ili akademski kontakti, mogu da naduvaju biografiju jednom pseudonaucniku.

Samo nek smo zdravo.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Čudi me kako nije progurao,prof.dr Dragana Drobnjaka i ekipu iz Komisije nod igara na sreću i Uprave za mlade i sport

Send this to a friend