Ostali sportovi Odbojka

Nakon kapitena otpao i korektor: Miloš Ćulafić završio reprezentativnu karijeru

Milos Culafic

Miloš Ćulafić je, kako kaže, posljednje dvije godine razmišljao o povlačenju iz reprezentacije, iz nekoliko razloga.

Jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša je odluku konstantno odlagao zbog velike ljubavi prema odbojci i posebno reprezentaciji. Sve do skoro, kada je definitivno prelomio da je sa 35 godina dovoljno pružio reprezentaciji (i dobio) i da je vrijeme za mlađe snage…

“Poslije pauze uzrokovane koronom, nakon prvog Evropskog prvenstva, uželio sam se odbojke, koju mnogo volim. Uželio sam se reprezentacije i odlučio da odigram još jednu akciju, to drugo Evropsko prvenstvo. Ali, mislim da je sada vrijeme da se povučem, da se pruži prilika mlađima da oni stasavaju”, kaže Ćulafić za Pobjedu.

Ćulafić je, tako, stavio tačku na bitan dio karijere, došao je do kraja skoro 16-godišnjeg igranja za reprezentaciju, čiji je bio nezamjenjiv član od obnavljanja crnogorske nezavisnosti.

Pri čemu je preskočio samo dvije akcije. Prvu prije šest godina, zbog problema sa ramenom, kada nije igrao za našu selekciju u drugom učešću u trećoj diviziji Svjetske lige, te drugu u maju prošle godine, kada ga nije bilo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zbog manjih problema sa leđima, koljenom, ramenom. U svim ostalim akcijama je uvijek bio na raspolaganju selektorima, čak i u situacijama kada nije bio potpuno fit…

A odluku o povlačenju iz reprezentacije nije donio preko noći.

“Već neko vrijeme sam razmišljao o tome. Veliki uticaj na moju odluku je imalo i to što je u protekloj sezoni u Saudijskoj Arabiji moja porodica bila sa mnom samo jedan kraći period, nijesmo se vidjeli posljednja tri mjeseca. Mnogo sam se uželio porodici, kćerki pogotovo. Kad se igra za klub i reprezentaciju, mnogo je manje vremena za porodicu, pa u narednom periodu želim više vremena da posvetim porodici. Mislim da je sada vrijeme da se povučem, iako bih, da mogu, igrao još 15 godina. Volim odbojku, ona je veliki dio mog života, a posebno volim da igram za reprezentaciju”, dodaje 35-godišnji Ćulafić.

Send this to a friend