Ostali sportovi UCG

Naučni radovi u novom izdanju časopisa Montenegrin Journal of Sports Sience and Medicine

Duško Bjelica

Originalni naučni radovi koji su predstavljeni na nedavno održanoj video konferenciji Crnogorske sportske akademije, pred oko 200 naučnika iz 46 zemalja, našli su svoje mjesto u novom izdanju časopisa Montenegrin Journal of Sports Sience and Medicine, u kojem su objavljeni njihovi sažeci.

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović, u uvodnoj riječi ovog izdanja, izrazili su zahvalnost svim naučnicima na učešću u konferenciji koja promoviše i razvija sportske nauke kroz umrežavanje, proučavanje i istraživanje.

“Ove godine, za konferenciju koju je podržala Centralna evropska inicijativa (CEI), sastavili smo visokoprofilni naučni program s plenarnim i paralelnim sjednicama (usmenim i poster) “, stoji u uvodnoj riječi urednika.

Radovi koji su predstavljeni u novom izdanju, obuhvataju teme sa konferencije iz područja bioloških i medicinskih nauka, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih i umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi povezanih sa savremenim perspektivama sporta, tjelesnim aktivnostima i zdravljem.

Urednici izdanja su iskazali vjerovanje da je učesnicima konferencija bila forum za najnovija istraživanja i teorijski i primijenjeni uvid u područje sporta i srodnih disciplina, te da je i ove godine konfrencija doprinijela razvoju globalnih pristupa u različitim specijalizovanim područjima i širem pogledu na sportske nauke.

Uz tradicionalno pokroviteljstvo Crnogorskog olimpijskog komiteta i u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje UCG, konferencija u organizaciji CSA svoj uspjeh, kako su istakli, duguje i podršci partnera, među kojima posebno partnerskim univerzitetima iz Francuske, Njemačke, Portugala, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Kosova, potom Univerziteta Crne Gore i univerzitetskih jedinica.

Ove godine se, prvi put, u posljednjih 17 godina, konferencija održala onlajn, zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

Radovi koji se objavljuju u MJSSM časopisu su prihvaćeni i prezentirani abstarkti (usmeni ili u prezentaciji), u okviru ove konferencije.

Časopis MJSSM je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

U pismu zahvalnosti, organizatori su svim učesnicima poželjeli bolja vremena te da već mogu da rezervišu datume za XVIII izdanje konferencije koje će se održati u Cavtatu, u Hrvatskoj, 2021. godine, od 8. do 11. aprila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
drazen
Gost
drazen

Neki su se sakrili doma, i ne proviruju, a neki rade svoj posao i od doma, na jednako kvalitetnim nivou. Sve cestitke na odrzavanju kontinuiteta.

Miras
Gost
Miras

Zar je moguce da ima i onih koji mogu ovako uspjesnom i svjetskom projektu da traze manu. To mogu samo zlobni ili neupuceni.

bobo
Gost
bobo

Sustina je da je naucni caspis MJSSM koji uredjuju profesori Dusko Bjelica i Stevo Popovic najugledniji, najreferentniji i casopis sa najboljim rejtingom u svijetu od svih koje je Crne Gore ikad imala. I danas. To su fakta. A svaka cast i ostalima. Ovaj casopis je najbolje pozicioniran u Wosu.

Milos
Gost
Milos

Najbolji casopis. To poznaje svijet. I rejting mu raste stalno. Pratim sve casopise.

spojler
Gost
spojler

Ovo je za svaku pohvalu. MJSSM je ipak najkvalitetniji naucni casopis iz Crne Gore po svim parametrima

el_guapo
Gost
el_guapo

Svaka čast za odličan menadžment, ali viđelo ovo nauke nije. Ko god pogleda način na koji Bjelica i njegova klika citiraju jedni druge i tako “nabijaju” skorove na google scholar i researchgate, vidjeće da je čovjek ishakovao akademski poziv. I to treba znati i umjeti, ali praviti vijesti od ovoga u državi koja ima zaista cijenjene akademske autore u raznim… Više »

predlog
Gost
predlog

Crna Gora izdaje veoma ugledan časopis u bivšim republikama Jugoslavije pod nazivom Vaspitanje i obrazovanje. Kontinuirano izlazi od 1975. godine. Ovaj časopis se ne nalazi na SCI listi, a Duškov časopis u kojem se na engleskom jeziku štampa dosta smiješnih tekstova (iz pozicija nauke) ima taj status. Ono što treba da je jasno ztaj časopis je naučan koliko je Duško… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Duško nije naučnik čak ni u jednom od mogućih paralelnih univerzuma! To je zaisra rijetkost.

777
Gost
777

Imati tradiciju i biti star ne znaci biti i kvalitetan.

Petar
Gost
Petar

Dje je Dusko tu je i nauka!

777
Gost
777

Smeta li ti, Petre? Ako niue dobar, lako bi ga prestigao. Nego ti ne basta.

Send this to a friend