Ostali sportovi

Naučnici UCG i FIEP-a objavili istraživanja o fizičkom vaspitanju u srednjim školama širom Evrope

Naučnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i najstarije krovne evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja FIEP Evropa, u saradnji sa Crnogorskom sportskom akademijom, objavili su knjigu istraživanja najboljih praksi i situacija u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

Knjiga pod naslovom “Physical Education in Secondary School: Researches – Best Practices – Situation” (“Fizičko obrazovanje u srednjoj školi: Istraživanja – Najbolji postupci – Situacija”) rađena je dvojezično. Pojedini odlomci su pisani na engleskom, ali i na francuskom jeziku.

Urednici knjige su doc. dr Stevo Popović, prof. dr Branislav Antala, prof. dr Duško Bjelica i mr Jovan Gardašević, a imala je za cilj da obradi istraživanja, najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope.

– Ovo je prvo izdanje, uz očekivanje, ubrzo, i drugog izdanja, budući da postoji veliko interesovanje autora koji su učestvovali u njenoj pripremi. Na 363 strane istraživačkog rada, knjiga analizira najbolje prakse i situacije u oblasti fizičkog vaspitanja u srednjim školama širom Evrope“ – istakao je jedan od urednika knjige, doc. dr Stevo Popović.

Među sedam recenzenata koji su pregledali tekst bio je i dr Bojan Mašanović, predavač sa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
super mario
Gost
super mario

Lako je evropljanima da pricaju o dobrim praksama, kod nas je to nemoguce primijeniti kad nemam dvije lopte.

pato
Gost
pato

Ne znam samo ko ce da je cita u CG kad malo ko ima znanje engleskog i francuskog jezika na potrebnom nivou?

fauler
Gost
fauler

Gdje moze da se kupi?

bole
Gost
bole

Autori su uglanom clanovi FIEP koja je najstarija organizacija za fizicko vaspitanje u Evropi. Mozda su nesto napisali sto moze biti korisno. Gdje se moze nabaviti knjiga? To niste napisali.

srba
Gost
srba

Profesor Antala mi je predavao u Bratislavi. Odlican profesor, govori englrski i francuski tecno a slovenska dusa.

bubu
Gost
bubu

Masanovic je radio 15 godina kao profesor u srednjoj skoli. Mozda ne zna nista, ali mozda i zna.

sabaheta
Gost
sabaheta

Da li ce ta studija vratiti 3.1 milijardu dugova ,koliko smo zaduzeni.Mislim da bi mi vise trebali stvarati materijalna dobra ,a navedenim prepustiti livade i poljane da se rekreiraju do mile volje.U pamet .

senad m.
Gost
senad m.

Jadne li studije.Navedeni pojma nemaju o fizickom vaspitanju u srednjim skolama.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako nemaju? Da vidiš kako sisaju pare iz Budžeta, ka usisivači!

Send this to a friend