Ostali sportovi

Odbojkaši moraju do pobjede, bez suspendovanog Dabovića

foto: www.oscg.me

Dugo će odbojkaši Crne Gore pamtiti duel u Kišinjevu, vođstvo od 2:0 u setovima, a na kraju poraz 2:3 od Moldavije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Velika prilika je propuštena, pa u naredna dva meča na domaćem terenu izabranici Veljka Bašića nemaju prava na kiks. Prvi je na programu sjutra veče u “Topolici” (20.15h, RTCG 2), protiv Slovačke.

Ukoliko žele da ostvare zacrtani cilj, “crveni” sjutrašnji duel moraju odigrati maksimalno odpočetka do kraja. Znaju to svi u taboru naše selekcije.

“Ovo je veoma bitna utakmica za nas” jasan je Bašić u najavi meča.

“Iako smo startovali porazom, nada postoji. U našim proračunima ako dobijemo dvije utakmice imamo velike šanse da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Nada postoji sve do zadnje utakmice”.

Velikih grešaka i opuštanjakojih je bilo tokom trećeg, četvrtog i petog seta protiv Moldavaca ne smije biti. Slovaci u Bar stižu nakon maksimalne i ubjedljive pobjede protiv Islanda.

“Nadam se da ćemo dati sve od sebe, pokazati da imamo karakter, da imamo igru i da uz pomoć publike upišemo ovu veoma bitnu pobjedu” zaključio je Veljko Bašić.

Dabović odstranjen iz reprezentacije

Kao da poraz od Moldavije na startu kvalifikacija nije bio dovoljan šok za odbojkašku reprezentaciju Crne Gore, već je odmah stigao novi prvi tehničar Simo Dabović odstranjen je iz selekcije zbog narušavanja atmosfere, saznaju Dnevne novine!

Naime, jedan od najiskusnijih i važan šraf u ekipi Veljka Bašića se tokom i nakon duela u Kišinjevu svađao sa saigračem, pa je selektor odlučio da ga udalji. Biće ovo veliki hendikep za Crnu Goru koja nema prava na kiks sjutra protiv Slovačke. Njegovo mjesto u prvoj postavi će zauzeti Rajko Strugar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Saka
Gost
Saka

Jos jedna u nizu podvala iz OSCG,u medijima se plasira pogresna verzija,momak se nije svadjao sa saigracima vec trazio od selektora da jednom preuzme odgovornost na sebe.Savez radi sto i obicno. Zdravi,dobar si bot,vjerovatno si i korektno placen za ove komentare

Pucko
Gost
Pucko

Selektor je kriv jer treba da preuzme odgovornost zašto je Dabovica stavljao uopste da igra.

Saka
Gost
Saka

oprosti Kolakovicu nisam te prepoznao

Zdrav
Gost
Zdrav

Kako bez Sima tog mozgolova i pametara ne treba ga nikad vise zvati u reprezentaciju. Vrlo je negativan i prepotentan. Odvratan.

Send this to a friend