Ostali sportovi

Odbojkaši stigli iz Francuske: Hvala Vladi, a sad se pridržavajmo mjera

Marija Milović i Ivan Ječmenica, odbojkaški reprezentativci Crne Gore koji nastupaju u Francuskoj, doputovali su u Crnu Goru u ponedjeljak, čarter letom koji je organizovala Vlada Crne Gore za povratak državljana naše zemlje.

“Opšte je poznato kakvo je stanje u Francuskoj, svakodnevno raste broj zaraženih. Prvenstvo je suspendovano 12.marta i još nije donesena konačna odluka o završetku sezone. Tada se i predsjednik države obratio i praktično je sve stalo. Većina inostranih igrača je napustilo zemlju, uz dozvolu klubova. Tako da je neizvjesno šta će se dalje dešavati”, kaže Ječmenica.

Ječmenica je sa porodicom stigao u Crnu Goru u ponedeljak.

“Vratio sam se sa porodicom u ponedeljak u Crnu Goru letom koji je organizovala Vlada Crne Gore, uz asistenciju naše ambasade u Parizu, na čemu sam im zahvalan kao i Odbojkaškom savezu Crne Gore za asistenciju i blagovremene informacije oko povratka.”

Naš srednji bloker se po povratku nalazi u kućnoj izolaciji.

“S obzirom da imam porodicu, nalazimo se u kućnoj izolaciji. Prije dolaska u Crnu Goru, bili smo 10 dana u izolaciji u Francuskoj, jer se cijela Francuska nalazi u kućnoj izolaciji, tako da smo se i mi pridržavali tih mjera.”

Kako je kazao, nije vrijeme heroja, već pametnih ljudi.

“Treba svi da slušamo preporuke da bi što prije završili sa ovim i nastavili normalan život”, poručio je on.

Milović kaže da je prvenstvo odloženo po drugi put i da je malo vjerovatno da će se nastaviti, jer je i situacija u Francuskoj postala komplikovana.

“Prvenstvo još uvijek nije oficijalno završeno, već po drugi put je odloženo. Trenutno, vrlo teško, gotovo neizvodljivo, da može biti nastavljeno. Situacija u Francuskoj je poslednjih sedmica postajala sve komplikovanija. Ljudi nisu bili u mogućnosti da izlaze iz svojih domova, osim u slučaju da idu u nabavku osnovih namirnica, do apoteke ili da izvode kućnog ljubimca u šetnju. U svakom od ovih slučajeva, kretanje je bilo dozvoljeno jedino uz posjedovanje posebnog obrasca o dokazu tj namjeri kretanja.”

Milović se, kao i Ječmenica, vratila u ponedeljak u Crnu Goru čarter letom u organizaciji Vlade Crne Gore.

“Vratila sam se 23.marta u Crnu Goru organizovanim letom iz Pariza za Podgoricu, na čemu svi dugujemo zahvalnost Vladi Crne Gore.”

Trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji u rodnom Baru.

“Nisam u karantinu, u samoizolaciji sam. Naravno uz obavezno poštovanje svih propisa koji uz ovaj vid izolacije idu.”

Njena poruka je da u ovom trenutku sve zavisi samo od nas.

“Dužina i posljedice virusa su direktno povezane sa našom odgovornošću. Zato je veoma važno da poštujemo sve preporuke nadležnih institucija, ostanemo kućama i iskoristimo ovo vrijeme za sve one stvari koje smo ranije odlagali uz izgovor da nemamo dovoljno vremena za sve to”, dodala je ona.

Send this to a friend