Ostali sportovi

Odbojkaški savez stipendira najperspektivnije u CG

foto: www.oscg.me

Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore za 2017.godinu – Nemanja Peruničić i Mina Dragović, danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore potpisali ugovore o stipendiranju, prema kojem će od OSCG, do kraja 2018.godine, da primaju 200 eura mjesečno.

Odbojkaški savez Crne Gore je obezbijedio te stipendije na konkursu Ministarstva sporta, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Ugovore je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore potpisao Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

„Izuzetno mi je drago što sam danas u prilici da u ime OSCG potpišem ugovore o stipendiranju naših Mine i Nemanje, koji su, inače, u godišnjem izboru najboljih proglašeni za najperspektivnije, odbojkašicu i odbojkaša. Želja nam je , u saradnji sa Ministarstvom sporta, da nagradimo, ne samo darovitost, već kod oboje i predanost prema ovome sportu. Da im pokažemo da vodimo računa o njihovom razvoju, ali i ostalim mladim odbojkašicama i odbojkašima, predstavnicima budućih generacija koji će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu”, izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Nemanja Peruničić, je odbojkaš Budućnost Capital Plaze (rođen 2001.g), a u prethodnoj sezoni je bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

„Zahvalio bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija značiti u budućem radu i da će nam biti podstrek za neke nove uspjehe“, kazao je Nemanja Peruničić.

Mina Dragović, je odbojkašica Morače, (rođena 2000.g), a u prethodnoj sezoni bila je član kadetske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, juniorske reprezentacije Crne Gore, sa bronzanim odličjem na Balkanskom prvenstvu, kao i seniorske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

„Dugujem zahvalnost mom klubu Morači i trenerima koji su uložili veliki trud u nas, kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi ova stipendija pomoći da još više napredujem i ovo je samo još jedan motiv da nastavim sa radom“, kazala je Mina Dragović.

Send this to a friend