Ostali sportovi razlog - epidemija korona virusa

Odgođena triatlon trka Ocean Lava Montenegro 2020

Triatlon trka na half distanci “Ocean Lava Montenegro 2020” koja je bila planirana za 17. maj odgođena je za 16. maj iduće godine.

“U ovom trenutku, kada je u državi obustavljeno gotovo sve osim službi neophodnih za osnovno funkcionisanje i kada se cijeli svijet suočava sa izazovom koji nosi virus COVID-19, sve osim odgađanja trke predstavljalo bi neodgovorno ponašanje prema takmičarima, volonterima i ekipama angažovanim u organizaciji trke”, saopštili su organizatori.

Navodi se da su uz komunikaciju sa nadležnim organima, sponzorima i lokalnom zajednicom donijeli zajedničku odluku.

“Jedinstveni je stav da je to veliki gubitak i za nas kao organizatore i naše sponzore, ali i za Kotor i Crnu Goru i ova krajnja mjera je donešena isključivo iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga.

Pred nama je bio najveći i najmasovniji sportski događaj do sada, peti po redu, koji je trebao da pokaže svu ljepotu i gostoprimstvo Kotora i Crne Gore i vjerujemo da će tako i biti u maju 2021. godine. Ubijeđeni smo da ćemo ostati i složni i jaki zbog izazova koji su pred nama, baš kako to znamo da pokažemo u svakoj trci koju smo zajednički prošli. Na isti način, proći ćemo i ovu trku, kao pobjednici”, stoji u saopštenju.

Send this to a friend