Ostali sportovi

Odlični rezultati Budućnosti na Evropskom kupu

Na Evropskom kupu u Ljubljani, Kendo klub Budućnost je u jakoj konkurenciji klubova širom Evrope, osvojio je prvo mjesto ekipno sa timom koji su sačinjavali: Andrija Vučinić, Marko Andrijašević i Maja Jamamoto.

Rezultat je stigao i u individualnoj konkurenciji gdje je Vučinić plasmanom u finale osvojio srebrnu medalju. U okviru takmičenja održan je i dvodnevni seminar na kome je Andrijašević uspješno položio za četvrti nivo majstorskog zvanja.

“Učešće na pomenutom Kupu i seminaru se sa aspekta Kendo kluba Budućnost može ocijeniti kao potpuni uspjeh, što u svakom smislu potvrđuje kvalitet rada u klubu. U svemu smo najprije zahvalni Sekretarijatu za sport Glavnog grada Podgorice na dugogodišnjoj podršci uz čiju pomoć klub donosi konstantne rezultate sa internacionalnih takmičenja. Podsjećanja radi, ove godine je klub napravio rezultate u Segedinu, Atini, Istanbulu. Takmičari kluba kao reprezentativci ističu i podršku Ministarstva sporta Kendo Savezu Crne Gore, za koju se nadaju da će ubuduće biti ozbiljnija.

Kendo je vještina japanskog mačevanja koja na prostoru Crne Gore postoji već 18 godina. Kendoom se bave djeca od šest godina do odraslih u poznom životnom dobu. Za razliku od mnogih sportova kendo ne „odbacuje“ svoje takmičare u njihovim kasnim 30 ili 40 godinama, već se kroz koncept kendo treninga i takmičenja, kao i polaganja za majstorska zvanja, u okviru ovog sporta mogu pronaći i sportisti u zrelijim godinama. Klub svojim takmičarima obezbjeđuje osnovnu opremu za trening, a kvalitetan rad stručnog kadra u okviru kluba stvara veoma brzo dobre takmičare kao i priliku da kao reprezentativac branite boje nacionalnog tima”, saopšteno je iz Kendo kluba Budućnost.

Send this to a friend