Ostali sportovi

Olimpijski karavan u Podgorici

Olimpijski karavan stigao je danas u Podgoricu.

U sklopu promocije Igara malih zemalja, koje će se od 27. maja do 1. juna održati u našoj zemlji, Crnogorski olimpijski komitet organizovao je druženje naših sportista sa djecom, predstavio značaj ovog velikog događaja, ali i olimpijskog pokreta i duha.

Manifestaciji u Podgorici prisustvovali su naši sportisti koji će se takmičiti na Igrama, a olimpijski plamen simbolično je predstavila Snežana Aleksić, naša košarkašica.

“Ove godine prvi put učestvujemo na Igrama malih zemalja, koje su nam značajne, jer predstavljamo našu zemlju, a ujedno se i na taj način spremamo za Evropsko prvenstvo. Čeka nas pet utakmica u pet dana, biće malo težak raspored, ali daćemo sve od sebe da napravimo lijepu uvertiru za ono što nas čeka kasnije”, kazala je Aleksić, kojoj je društvo pravila Jelena Vučetić, još jedna članica naše košarkaške selekcije.

Crnogorski odbojkaši će se, takođe, boriti za zlato na Igrama malih zemalja, nakon sjajnog uspjeha i prvog plasmana u završnicu Evropskog prvenstva.

“Ovo je sjajna promocija Igara, lijepo je vidjeti da dječake i djevojčice zanima sport. Na ovaj način se još više upoznaju za značajem sporta i pravim vrijednostima koje sport nosi”, rekao je odbojkaš Milutin Pavićević.

Uz njega, našu odbojku na Olimpijskom karavanu predstavljali su Blažo Milić, Nemanja Pavićević i Teodora Rakočević.

Bivši proslavljeni rukometaš Petar Kapisoda, sada predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, promoter je Igara malih zemalja.

“Ovo je fenomenalna prilika za promociju Crne Gore i našeg sporta. Drago mi je da mogu da doprinesem promociji i afirmaciji ovako lijepog i velikog takmičenja, koje će okupiti preko hiljadu sportista i naših gostiju. Siguran sam da ćemo biti dobar domaćin i da će i naša država i naš sport imati korist od Igara”, rekao je Kapisoda.

Sa djecom su se danas družili i džudista Srđan Mrvaljević, bokser Dejan Zlatičanin, plivač Boško Radulović.

Tags
Send this to a friend