Ostali sportovi

Omladinac je gazda

Karatisti podgoričkog Omladinca sa devet od ukupno 15 zlatnih medalja najuspješniji su učesnici seniorskog prvenstva Crne Gore u Podgorici. Članovi Omladinca osvojili su i po dvije srebrne i bron zane medalje.

Karatistima Budućnosti i Bara pripale su po tri zlatne medalje. Budućnost ima i tri srebrne i dvije bronzane medalje, dok je barski tim osvojio još jedno srebrno i dvabronza na odličja.

Karate klub Ulcinj osvojio je četiri srebrne i dvije bronzane, Podgorica ima jednu srebrnu i dvije bronzane, a Onogošt tri bronzane medalje.

Po jedno srebrno odličje osvojili su pljevajski Ris i Rei iz Ulcinja, dok je jednu bronzanu osvojio Visitor iz Plava.

U katama pojedinačno titule prvaka osvojili su karatista Bara, Vladimir Mijač i Biserka Radulović iz Budućnosti. U katama ekipno najuspješniji su bili Bar u muškoj i Budućnost u ženskoj konkurenciji.

U borbama ekipno trijum fovali su karatisti Omladinca, u obje konkurencije.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su: Nenad Dulović (do 60, Omladinac), Mario Hodžić (do 67, Omladinac), Stefan Gojčević (do 75, Bar), Vuk Popović (do 84, Omladinac) i Almir Cecunjanin (preko 84, Budućnost).

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile: Ana Drašković (do 55, Omladinac), Jelena Maksimović (do 61, Omladinac), Marina Raković (do 68, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

Vršilac dužnosti selektora karatista u borbama, Slobodan Vlahović, kazao je da su favoriti opravdali očekivanja.

Send this to a friend