Ostali sportovi GODINA OLIMPIJSKE MREŽE

One i Crnogorski olimpijski komitet zajedno trče za Crnu Goru

One Crna Gora

Koliko je važna snaga zajedništva, pokazali su kompanija One i Crnogorski olipijski komitet kroz svoje parterstvo tokom prethodne godine. Udruženi dobrom koje priželjkuju društvu, oni zajedno trče za Crnu Goru. Sve zajednički pređene milje tek, samo su početak jer je u narednoj, olimpijskoj godini, potrebno dostići brojne zacrtane ciljeve. Onaj najvažniji je opet zajedništvo, namjera da na ljeto svi budemo jedan tim koji iz punog glasa navija za naše predstavnike na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Kao krajnji rezultat, priželjkujemo i već vidimo pozitivan uticaj na mlade u našoj zemlji, kao i na cjelokupno crnogorsko društvo. Ovaj uticaj ogledaće se u širokoj podršci našim olimpijcima na Igrama koje će se održati ovoga ljeta u Parizu, gradu domaćinu Olimpijskih igara 2024. godine. Naš željeni rezultat je kohezija, zajedništvo i radost zbog sportskih uspjeha nacionalnih predstavnika na narednim Olimpijskim igrama “, saopštio je Dušan Simonović, predsjednik COK-a.

Mitrović i Simonović
Mitrović i Simonović

U kompaniji One ističu koliko su ponosni na svoju saradnju sa COK-om. Smatraju da zajedno čine tim koji vjeruje u fer-plej, inspiraciju i zajedništvo, i u toj mreži povezuje sve ono što je važno za crnogorsko društvo.

„U ovom timu vjerujemo da sve počinje od ljubavi i vjere u ideale. Kada se iskra pojavi, ona dobija sve veću snagu, i tako ovu trku nastavljamo da osvajamo zajedno, koristeći svoje pune potencijale, preskačući na toj stazi 5G brzinom i najizazovnije prepone. Za nas taj put ne podrazumijeva samo filantropiju i materijalna sredstva, već i inspiraciju i propagiranje pravih vrijednosti u koje One istinski vjeruje “, poručio je Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One.

Kao Olimpijska mreža tokom godine za nama, kroz niz aktivnosti povezanih jednom željom, One i COK promovisali su olimpijske vrijednosti, stvarajući mrežu koja će bodriti naše olimpijce. To su učinili kroz projekat „Uči, saznaj i pokreni se “, u koji su se pored njih uključila i ministarstva u čijem su resoru prosvjeta i sport.

Zamišljen da integriše sve tri dimenzije, poslužio je kao idealna platforma za uvezivanje donacija opreme za nastavni predmet fizičko vaspitanje školama u zemlji i časova na kojima su profesori fizičkog naši olimpijci, ali i nešto drugačijih časova čiji je cilj bilo znanje i razumijevanje.

„Željeli smo da u trenucima kada kao društvo svjedočimo mnogim negativnim pojavama koji se tiču djece i mladih, pokažemo da olimpijske vrijednosti ne važe samo za sportske terene. Serijal emitovan na gotovo svim televizijskim stanicama sa nacionalnom frekvencijom, kao i širom osnovnih i srednjih škola u okviru nastave odjeljenske zajednice, obradio je pet krucijalnih tema za njihovo odrastanje, poput vršnjačkog nasilja, previsokih očekivanja, tolerancije, upotrebe tehnologije. Ponosni smo što su video časovi, u kojima su edukatori bili naši poznati sportisti, bili na raspolaganju cjelokupnom školskom sistemu Crne Gore “, rekao je Igor Vušurović, generalni sekretar COK-a.

Igor Vušurović, olimpijski šampion i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta
Igor Vušurović, olimpijski šampion i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta

Na talasu inicijative, uspješno je promovisan sport u školama. Tako su donacije opreme za fizičko dobile OŠ „Njegoš“ na Cetinju i SMŠ „Braća Selić“ u Kolašinu, dok će do Nove godine, One i COK karavan posjetiti i školu „Boško Strugar“ i obradovati ulcinjske osnovce.

Pokret, kao najvažniji u priči o sportu, bio je tema časova fizičkog u ovim školama, kada u djeca sa atletičarkom Marijom Vuković, teniserkom Dankom Kovinić, te rukometašicom Katarinom Bulatović i odbojkašem Igorom Vušurovićem učili, ali i sami otkrivali šta znaju i koliko vole sport. „Let’s move” bio je slogan ovogodišnjeg Olimpijskog dana, čiji je dio ove godine bila i kompanija One.

One Crna Gora
One Crna Gora

U olimpijskoj godini, najavljuju u ovom timu – “Puno toga tek slijedi”, još jednom podsjećajući da se zajedništvom i istrajnošću uvijek stiže do najboljih rezultata.

A kako bi godinu saradnje zaokružili na pravi način, One je zajedno sa crnogorskim Olimpijcima kroz svoju Novogodišnju kampanju pripremio pravu olimpijadu nagrada.

“Željeli smo da i kroz Novogodišnju kampanju sa našim korisnicima podijelimo priču o saradnji koju smo u ptrethodnoj godini brižljivo gradili sa našim sportistima i sportiskinjama. Uz poruku da je uz One svaki petak Nova godina, pozivamo naše korisnike da učestvuju u digitalnoj igrici jer je tokom decembra i januara svako “grebanje” dobitno,” poručila je Ana Mihailović, direktorica za komercijalnu strategiju i razvoj proizvoda u kompaniji One

Ana Mihailović
Ana Mihailović

Pored toga, u duhu praznika kompanija One vam donosi i značajne popuste na atraktivne modele telefona do čak 300 eura, kao i pet puta više interneta u odnosu na inicijalnu kvotu u okviru komercijalnih paketa.

Send this to a friend