Ostali sportovi

Oslabljeni žele najbolji plasman na prvenstvima Evrope

Marija Vuković

Selektor Osman Erović kazao je da od crnogorskih atletičara očekuje da na ekipnom prvenstvu Evrope na Malti pojedinačno budu na nivou svojih najboljih rezultata.

Malta će u subotu i nedjelju biti domaćin ekipnog prvenstva Evrope – treća grupa, na kojem je najavljeno učešće 12 reprezentacija.

Erović je kazao da će crnogorska reprezentacija na prvenstvu nastupiti podmlađena i značajno oslabljena.

On je podsjetio da nije mogao da računa na višebojca Darka Pešića, sprintera Luka Rakića i bacača diska Danijela Furtulu.

“Očekujem da se plasiramo na sredinu tabele u grupi, oko šestog – sedmog mjesta i to bi za nas bio zadovoljavajući rezultat. Ujedno to bio bio naš najbolji plasman na ekipnom prvenstvu Evrope”, kazao je Erović agenciji MINA.

Erović je podsjetio da je najbolji rezultat do sada osmo mjesto ostvareno 2012. godine.

“Vjerujem da možemo ove godine popraviti taj plasman. Žao mi je što nijesmo došli u najboljem sastavu. Vjerujem da smo kompletni mogli bi biti među tri-četiri najbolje reprezentacije u grupi tri”, rekao je Erović.

On je naglasio da su posebno velika očekivanja od najiskisnijih takmičara, koji su, kako je kazao, među najboljim u svojim disciplinama u toj konkurenciji.

“To su Marija Vuković, Tomaš Đurović, Kristina Rakočević i Slađana Perunović. Očekujemo i od Ivana Kukuličića, koji će nadam se dobro zamijeniti Danijela Furtulu u bacanju diska, kao i od iskusnog Dragoljuba Koprivice. Očekujemo i da će Dragan Pešić na pravi način zamijeniti brata i nadomjestiti njegov izostanak”, kazao je Erović.

On je naglasio i da dosta očekuje i od jednog dijela mlade ekipe, koju čine juniori.

“Pokazali su da su posjeduju veliki talenat i da se na njih može računati, prije svih istakao bi Kristijana Subotića i Edina Erovića” kazao je crnogorski selektor.

On smatra da su favoriti za visok plasman i veći rang Azerbejdžan i domaćin Malta.

Najiskusniji crnogorski atletičar na Malti, Dragoljub Koprivica, kazao je da je za njega i samo pojavljivanje na takmičenju veliki uspjeh.

“Uveliko sam veteran i samo pojavljivanje na šampionatu u ovim godinama je za mene uspjeh. Svaki nastup za reprezentaciju za mene je poseban motiv. Uradiću sve da osvojim što više bodove i pomognem reprezentaciji da ostvari što bolji plasman. Konkurencija je jaka, dosta je vruće, velika je vlažnost vazduha. Daću sve od sebe da istrčim najbolje što mogu”, kazao je Koprivica.

U subotu, prvog takmičarskog dana, u obje konkurencije planirane su trke na 100 (Kristijan Subotić i Kristina Dubak), 400 (Srđan Marić i Aleksandra Furtula) i 400 sa preponama (Luiđi Mazreku i Ana Mrvaljević), kao i štafete 4×100 metara.

Mušku štafetu 4X100 čine Kristijan Subotić, Srđan Marić, Emir Ćatović i Dragan Pešić, a žensku činiće Kristina Dubak, Aleksandra Furtula ,Sara Ratknić i Marija Kontić.

Atletičari će se nadmetati u trkama na 1.500 (Aleksandar Miletić ) i 5.000 metara (Dagoljub Koprivica), bacanju kladiva (Borko Poznanović ) i kugle (Tomaš Đurović) i skoku u vis (Dragan Pešić) i dalj (Filip Vujadinović).

Atletičarke će nastupiti na 800 (Jovana Đurović) , 3.000 (Slađana Perunović), i 3.000 stipl (Lidija Todorović), u skoku s motkom i troskoku (Ljiljana Matović) i bacanju koplja (Ana Bošković) i diska (Kristina Rakočević).

Svečano otvaranje šampionata planirano je za 15 sati i 30 minuta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fix
Gost
Fix

Vise novinara i trenera,nego takmicara!Sramota!

Send this to a friend