Ostali sportovi

Ova godina je mogla biti bolja, sljedeća je puna izazova

Nije bila olimpijska godina, ali je Crnogorski olimpijski komitet imao mnogo posla tokom 2018. Na sve to na ceremoniji proglašenja najboljih sportista u Vili Gorica podsjetio je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

“Iza nas u ovoj godini su učešća na Zimskim olimW pijskim igrama u Južnoj Koreji, Olimpijskim igrama za mlade u Buenos Ajresu, kao i na Mediteranskim igrama u Taragoni, odakle smo donijeli tri medalje”, istakao je Simonović u svom obraćanju.

Kraj godine uvijek služi i za sumiranje rezultata, a kada je sport u pitanju, jasno je da je po Crnu Goru 2018. mogla biti mnogo bolja.

“Ova godina nije bila najbolja u istoriji crnogorskog sporta, ali ne možemo je okarakterisati i kao lošu” smatra Simonović. Mnogi savezi, poput Košarkaškog mogu biti ponosni na svoje takmičare, jer su ostvarili fantastične rezultate u svim kategorijama.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta potom je podsjetio i na šta sve mogu u Košarkaškom savezu Crne Gore da budu ponosni.

“Biće fantastično gledati košarkašice na Evropskom prvenstvu, a i nadati se učešću male Crne Gore sa velikim srcem na svjetskoj smotri muške košarke od koje nas dijele samo dvije utakmice”.

Nova godina biće specijalna za Crnogorski olimpijski komitet, ali i za cijelu državu. Prvi put u istoriji Crna Gora će organizovati jedan multisportski događaj Igre malih zemalja Evrope, koje će od 27. maja do 1. juna održati u Budvi, Baru, Podgorici, Cetinju i Tivtu.

“U narednoj godini imaćemo dosta izazova”, istakao je Simonović. “Tu su prije svega Igre malih zemalja Evrope, čiji ćemo biti domaćini i u čijoj orgnanizaciji će učestvovati cijela Crna Gora imamo podršku Vlade i Ministarstva sporta. To je naš najveći izazov do sada. Siguran sam da ćemo taj posao dovesti do kraja”.

Predsjednik COK je nastavio i sa nabrajanjem ostalih obaveza…

“Čeka nas Zimski evropski olimpijski festival mladihu u Sarajevu, gdje ćemo učestvovati sa dva predstavnika i gdje smo pomalo i emotivno vezani. Naravno, očekuju nas i Evropske igre u Minsku, kao i ljetnji EYOF”, potencirao je Simonović.

Na kraju prvi čovjek naše olimpijske kuće je poručio…

“Kada su u pitanju dobitnici ovogodišnjih nagrada ima lijepih iznenađenja, a nadam se da će ih u predolimpijskoj godini biti još više”, zaključio je Simonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
2006
Gost
2006

Bra’o vi ga za Radoševića! Takav vi je svaki posa, pa i rezultati. Ne naravno sportista, jer uglavnom zbog vas mnogi ne iskažu objektivnu vrijednost i talenat. Na kraju će i prvaci Balkana u pikadu bit slavodobitnici. I tako dok uništite sport, možda jedinu oblast đe šverc (osim kod nas- vas) teško može da prođe!

Send this to a friend