Ostali sportovi Boksersko prvenstvo Crne Gore

Podgoričani prekinuli dominaciju Budve

Bokserski klub Budva 2017. uspio je da nakon 17 godina skine sa trona BK Podgorica i postane najbolji klub na prvenstvu Crne Gore u boksu. Isti uspjeh Budva je ponovila na prethodna dva šampionata i brojnim uspjesima počela da pravi pravu dominaciju u Crnoj Gori.

Ipak, Bokserski klub Podgorica prekinuo je mini eru Budve i vratio se na staze uspjeha – Đuzini biseri zasijali su punim sjajem i sa 13 medalja obilježili prvenstvo Crne Gore, koje je juče održano u sali Medicinske škole, pred prepunim tribinama, a nevjerovatna atmosfera dokaz je da ima dosta ljubitelja ,,plemenite vještine“…

Zlatne medalje za Podgoricu osvojili su: Balša Vučeljić, Vito Marinović, Veljko Savković, Nenad Marković i Stefan Savković, srebrne Mihailo Obrenović, Viktor Šćepanović, Njegoš Vešović, Edin Alković i Dragan Pešić, dok su bronze pripale Đorđu Mitroviću, Pavlu Preleviću i Kristijanu Drobnjaku. Uspjeh je upotpunio Milovan Sekulović, koji je bez problema u dobrom meču savladao Emira Šabotića i izborio finale u kojem će raditi meč sa Petrom Drobnjakom.

Od starta prvenstva bilo je zanimljivo. U konkurenciji pionira bilo je uzbudljivo u meču Jasmina Idrizovića i Mihaila Obrenovića, a meč je završen sudijskim preglasavanjem, mada je opšti utisak da je i takmičar Podgorice mogao da slavi. Kako je prvenstvo odmicalo, gledale su se sve bolje borbe, a prava uzbuđenja viđena su od uzrasta mladih. Nakon što je Miloš Krasnići dominirao i potvrdio kvalitet, viđen je možda i najborbeniji par (Lekić – Lambulić). Nošen nevjerovatnim navijanjem, mladi Lekić hrabro se suprotstavio Lambuliću, koji je imao ulogu favorita, ali je u meču u kojem su oba takmičara razmijenila veliki broj udaraca, Lekić zasluženo trijumfovao, ali čestitke treba odati i Lambuliću, koji je svjestan da gubi na poene u trećoj rundi, ostavio gotovo posljednji atom snage kako bi stigao do pobjede.

Prekidom u drugoj rundi slavio je Petar Liješević koji je od starta bio mnogo bolji od Đorđa Lainovića, ali je takmičar Budve tokom trajanja meča zaista pokazao da je nevjerovatan potencijal.

Na prvenstvu nijesu učestvovali neki najbolji takmičari – tako, očekivano nije bilo rivalki za recimo Bojanu Gojković ili Tamaru Radunović, koje su bile snažna podrška drugovima iz kluba.

U seniorskoj konkurenciji jedini pravi meč viđen je u duelu Marčića i Purića. Iako mlađi, Marčić je odradio sjajan meč i zasluženo slavio. Na kraju, treba izdvojiti i Dimitrija Milića, koji je konstitucijom i tehnikom podsjetio na Marka Radonjića, a budući da je znatno viši od Dženana Šemovića, od starta se vidjelo da će to biti neravnopravan duel. Šemović nije dugo izdržao nalete, pa je meč u prvoj rundi prekinut.

Za najboljeg mladog takmičara proglašen je Petar Liješević, Tomislav Đinović je najbolji junior, najbolji školarac je Veljko Savković, dok je Strahinja Mrdak najbolji pionir.

Pehar za najbolji klub Baku Ademoviću, treneru Podgorice, uručio je Predrag Radošević, naš profesionalni bokser.

Send this to a friend