Ostali sportovi Brazilska džiu džica

Podgorički Mata Leao dominirao na MNE openu

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, sa limitom od 100 takmičara, uspješno je održan ADCC Monte Minerale Montenegro open u plažnom baru Korali u Sutomoru.

Ovaj neobičan borilački događaj tik uz more privukao je učesnike 26 klubova iz deset država.

Učestvovali su klubovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Rusije, Slovenije, Kosova i Austrije.

Prvo mjesto, pehar i novčana premija od generalnog sponzora Monte Minerale u ukupnom plasmanu klubova pripala je domaćinu, klubu brazilske džiu džice Mata Leao iz Podgorice, drugo mjesto pripalo je klubu brazilske džiu džice Icon Sloboda iz Tuzle dok je treći bio klub The Strongest Roots iz Skoplja.

Ukupni pobjednik je Mata Leao iz Podgorice sa čak 13 finalnih mečeva, a osvojio je 19 medalja u svim uzrastima: 8 zlata, 6 srebrnih medalja i 5 bronzi.

Najbolji takmičar turnira u dječijem i juniorskom uzrastu je Boris Ilin (Mata Leao) sa najviše pobjeda predajom protivnika, a nagradjen je medaljom i peharom dok je najbolji seniorski borac novopazarski superteškaš Jusuf Hajrović ( Sandžak Top tim) kao osvajač professional open kategorije nagrađen posebnim peharom, novčanom i robnom sponzora Monte Minerale i Half guard.

“Potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu, turnir je već jednom odložen zbog prvog talasa virusa pa smo se sada odlučili za atraktivno rješenje u kalifornijskom stilu takmičenja na plaži. Imali smo veliki odziv boraca i klubova a morali smo uvažiti brojni limit epidemioloških mjera od 100 takmičara. To je na neki način dalo i elitni duh ovom turniru, morali smo odbiti veliki broj prijava što pokazuje da ce turnir biti ekstremno masovan u normalnijim okolnostima. Viđene su atraktivne borbe koje su spontano privukle i publiku pa je turnir nekoliko puta morao biti stopiran da bi se uvažile mjere na snazi. Klub brazilske dziu dzice Mata Leao pokazao je još jednom da je lider ovog sporta u regionu, a brazilski dziu dzicu da je sport budućnosti koji je za 15 godina tradicije, polako ali sigurno ušao u srca ljudi u Crnoj Gori. Zahvaljujemo se svim članovima kluba, takmičarima i klubovima na ucescu” izjavio je organizator i trener pobjedničke ekipe Mladen Jokmanović.

Send this to a friend