Ostali sportovi

Poznaju rivala, pobjeda imperativ

foto: oscg.me

Na otvaranju novog ciklusa su protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto u grupi doživjele ubjedljiv poraz, ali vremena za tugovanje nema, jer se takmičenje nastavlja.

Odbojkašice Crne Gore sjutra (17h, RTCG 2) u “Topolici dočekuju Ukrajinu u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice Dragana Nešića su svjesne da su već na startu propustile veliku priliku ka plasmanu na šampionat Starog kontinenta, pa sada protiv prvog favorita grupe moraju odreagovati na najbolji mogući način.

“Doputovale smo razočarane zbog poraza od Grčke, ali smo svjesne da nema vremena za tugovanje. Ukrajina je ozbiljna i jaka reprezentacija rekla nam je Ksenija Ivanović i kratko se osvrnula na prvi duel. “Prva utakmica je uvijek najteža. Nijesmo bile na nivou koji smo očekivali. Sigurna sam da će sjutra stvari na terenu bolje funkcionisati i da ćemo neke greške koje su se desile u Grčkoj eliminisati.”

Ukrajinke su kvalifikacije otvorile ubjedljivom pobjedom protiv Norveške, a Ivanović i drugarice dobro poznaju sjutrašnjeg rivala. Ove dvije selekcije su se prošle godine dva puta sastale u Evropskoj ligi, a Ukrajina je slavila u oba meča po 0:3.

“Znamo ih od prošlog ljeta, a i sigurna sam da ćemo imati i odličnu pripremu stručnog štaba. Ukoliko uspijemo da ispoštujemo zamisli selektora, vjerujem
da će meč biti zanimljiv i da će publika uživati”, jasna je Ivanović.

Ono što može biti velika prednost naših dama je domaći teren.

“Ne postoji ljepši osjećaj nego izaći pred svojoj publikom i igrati ovako bitnu utakmica. Bar je uvijek bio sjajan domaćin i odziv publike je veliki, te se nadam da podrška ni ovog puta neće izostati” poentirala je Ksenija Ivanović.

Send this to a friend