Ostali sportovi

Premijer liga Crne Gore u šahu od sjutra u Sutomoru

Premijer liga Crne Gore u šahu počinje sjutra u Sutomoru.

Deset ekipa će se narednih sedam dana nadmetati za prestižni pehar, a čak njih šest se nada nekoj od medalja.

Favorite predvode ekipe: Budućnosti iz Podgorice, Elektroprivrede iz Nikšića i Crnogorca sa Cetinja. Zanimljivo je istaći da su jedino ove tri ekipe osvajale ligu od 2006. Godine.

Podgoričani nastupaju u dobro poznatom, iskusnom sastavu koji predvodi velemajstor Nikola Đukić, a u kome su svoje mjesto obezbedili mladi i talentovani Andrej Šuković i Dario Alivodić. Budućnost ima želju da pehar pobjednika zadrži u svojim vitrinama.

Elektroprivredu predvodi aktuelni šampion države i ovogodišnji učesnik na Svjetskom kupu u Sočiju, internacionalni majstor Luka Drašković, a na drugoj tabli će nastupiti velemajstor Boban Bogosavljević iz Vršca. Iskusna ekipa pokušaće da se domogne trofeja, a iste ambicije ima i Crnogorac sa Cetinja, čiju će okosnicu tima činiti djaci šahovske škole ovog kluba, Milo Pobor i Savo Vujović, koji su ove godine bilježili sjajne rezultate.

Osvajači ovogodišnjeg Kupa, šahisti Mimoze iz Tivta žele da nastave seriju dobrih rezultate i uz tri pomenute ekipe predstavljaju jedne od favorita takmičenja. Podsjetimo izabranici Dragana Popadića su početkom juna uspjeli da trijumfuju na ovogodišnjem izdanju najmasovnijeg takmičenja.

Svoju šansu će tražiti ekipe Herceg Novog i Rudara iz Pljevalja.

Ekipa naših prosvjetnih radnika Prosvjeta, Rokada iz Bijelog Polja, kao i novajlije u ligi Berane i Bihor iz Petnjice, zaključuju spisak učesnika.

Iz lige ispadaju dva kluba, a takmičenje u Odmaralištu Crvenog krsta u Sutomoru biće održano uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Send this to a friend